De Formule 1-teams gaan overleggen of het mogelijk is om een verplichte rustperiode in te lassen tussen 24 december en 1 januari. De teamleden zouden dan niet mogen werken rond de feestdagen.

Zodra het laatste team eind november vertrekt uit Abu Dhabi begint voor de fans het lange wachten. Pas eind januari worden de nieuwe wagens gepresenteerd en in februari beginnen de eerste testen, waarna in maart de eerste Grand Prix is. Een lange periode zonder Formule 1 dus, die voor de doorgewinterde fans tot kleine winterdepressies kan leiden.

Winterse taferelen tijdens de testdagen dit jaar.

De teamleden hebben echter weinig rust in de winter, zij zijn constant bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Om hen wat rust te gunnen zouden de fabrieken tussen tussen 24 december en 1 januari een weekje verplicht dicht moeten gaan. De rustperiode moet eenzelfde karakter krijgen als de zomerpauze, waarin de fabrieken ook enkele dagen dicht gaan.

Het idee kwam ter sprak bij de technische werkgroep en werd afgelopen donderdag in Brazilië besproken door de teammanagers. De volgende stap is het voorstel voor te leggen aan de Strategy Group. Om het idee erdoorheen te krijgen moeten alle leden unaniem akkoord gaan.