De Formule 1 is in gesprek met Saoedi-Arabië om de mogelijkheden van een Formule 1-Grand Prix in dat land te bespreken. Teambazen zou gevraagd zijn om hun mening hierover te geven, bevestigen bronnen aan Reuters

De Britse krant The Times meldt dat de Formule 1 en de teams geruststelling zoeken over kwesties als mensenrechten, gendergelijkheid en persvrijheid voordat er een race zou kunnen plaatsvinden. Meerdere geïnformeerde bronnen bevestigen aan Reuters de inhoud van het rapport.

De bronnen zetten daarbij wel meteen de kanttekening dat de Formule 1 gesprekken heeft gehad met meerdere potentiële gastheren voor een Formule 1-Grand Prix over de hele wereld, welke op niets uitliepen.

The Times suggereert dat een race in Saoedi-Arabië al in 2021 plaats kan vinden. De kalender voor 2020 lijkt namelijk al uitgebreid te worden naar een recordaantal van 22 races. De Formule 1 is hard bezig om de regels voor 2021 vast te leggen. Een van de voorstellen is om de kalender uit te breiden naar 24 races, liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto in Hongarije doorschemeren.

Het Midden-Oosten is al gastheer van twee races, met de Grands Prix in Bahrein en in de Verenigde Arabische Emiraten. Vorig jaar werd in Saoedi-Arabië de seizoensopener van de Formule E verreden.

Lees ook: Teams akkoord met 22 races: ‘2020 begint mogelijk met een dubbele double header’