Een snaarstrakke race van Sebastian Vettel in eigen land deed het rumoer over de explosieve Pirelli’s op Silverstone verstommen. Daarentegen laaien de geruchten op over wie volgend jaar zijn teamgenoot wordt nu Mark Webber zijn afscheid heeft aangekondigd. Formule 1 sprak Toro Rosso-coureur Daniel Ricciardo die hem maar al te graag wil opvolgen. Maar ook Kimi Räikkönen is nadrukkelijk in beeld. Lees er alles over in nummer 10 van Formule 1, met verder veel nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s.

Webber 2.0?
Een Australiër met een vlotte babbel, die zich met Engeland als nieuwe thuisbasis geleidelijk opwerkt naar de top van de autosport. De vergelijking met Mark Webber is snel gemaakt, maar of Daniel Ricciardo ook bij Red Bull in zijn voetsporen treedt, is nog de vraag.

Abiteboul: ‘Giedo moet zijn rijstijl aanpassen’
Giedo van der Garde heeft het zwaar. Oorzaak: die vervelende banden. Elke coureur heeft moeite met het ‘beheer’ van het rubber, maar voor een rookie is het extra moeilijk. Teambaas Cyril Abiteboul snapt dat het lastig is, maar voert ondertussen de druk op Giedo wel op, onder meer met het aanstellen van Heikki Kovalainen als reserverijder.

Explosief Silverstone
Nico Rosberg mag Pirelli dankbaar zijn. Natuurlijk voor de aparte bandentest waardoor Mercedes de problemen te boven is gekomen, maar ook voor het feit dat op Silverstone vier linkerachterbanden exploderem, waaronder die van raceleider Hamilton. De race krijgt er een bizarre wending door.

Schurken, streken & straffen
Met de straf die Mercedes kreeg opgelegd vanwege de exclusieve Pirelli-test, is het meest recente schandaal achter de rug. Maar de rijke historie van de Formule 1 kent nog veel meer van zulke blamages en staaltjes van vals spel. Een overzicht van de beruchtste schandalen.

Eindelijk die thuiszege
Het gedoe rond de Pirelli-banden lijkt Red Bull niet te deren. Terwijl Mercedes wegzakt, pakt Sebastian Vettel de draad weer op met een felbevochten zege. Het is zijn eerste voor eigen publiek. “Een hele opluchting.”

Vaarwel, oude stier
Hij was de eerste coureur die in een Ferrari een Grand Prix won meetellend voor het wereldkampioenschap. José Froilán González overleed op 15 juni op 90-jarige leeftijd. Een legende uit een ander tijdperk.

 

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/