De Grand Prix van Europa was weliswaar geen spektakelstuk zoals de vorige race in Canada, maar toch viel er op en rond de baan genoeg te beleven. Lees er alles over in het nieuwe nummer van Formule 1, met verder onder meer interviews met Sébastien Buemi en Paul di Resta, de beste foto’s en achtergronden.

Het wonder van Woking
McLaren beleefde een belabberde seizoensstart, maar vocht zich op miraculeuze wijze terug naar de kop van het kampioenschap en de belangrijkste uitdager van Red Bull. Niet voor het eerst. Adam Cooper analyseert McLarens eerste seizoenshelft en vroeg Martin Whitmarsh wat er nog in het verschiet ligt. “Wij geven nooit op.”

Terug bij het oude
Het stratencircuit van Valencia heeft geen geschiedenis van spannende races en de 2011-editie is daarop geen uitzondering. Alle verwachtingen ten spijt is Sebastian Vettel opnieuw de winnaar, en de prolongatie van zijn wereldtitel is een stapje dichterbij gekomen.

Schotse kilte
Bij zijn debuut in Australië scoorde Paul di Resta meteen een punt, een race later herhaalde hij dat kunstje. Hij is zijn teammaat veruit de baas. De man die zijn F1-droom dit seizoen in vervulling zag gaan, moet dolgelukkig zijn. Misschien is hij dat ook. Maar dat gevoel wil hij dan niet al te graag delen.

Zwitsers vuurwerk
Sébastien Buemi bevindt zich in het vagevuur van zijn Formule 1-carriere. Promotie naar het ‘grote’ Red Bull lonkt, maar bij zijn huidige team Toro Rosso staat hij zelf continu onder schot. De jonge Zwitser moet dus dit seizoen zijn belofte als talent gaan inlossen. “Het is aan mij om mezelf te bewijzen”, weet Buemi wat hem te doen staat.

Van de hand in de tand
Geen geld, geen goede motor, tweederangs coureurs en dus geen resultaten. Het verhaal van Osella is er een van weinig hoogtepunten. Maar wel een dat elf jaar duurde. Meestal tegen beter weten in.