Formule 1 helpt je de zomerpauze door. In het dikste nummer ooit staan naast reportages van de laatste twee races ook voorbeschouwingen op de Grand Prix van België en andere interessante evenementen deze zomer en maken we de balans na op de eerste seizoenshelft. Daarnaast hebben de coureurs een eclectische muziekmix samengesteld. En natuurlijk veel nieuws, achtergronden, interviews en de beste foto’s!

‘Ik besef dat ik een bevoorrecht mens ben’
Over weinig coureurs wordt zoveel geschreven als over Lewis Hamilton. De Engelsman wordt vanwege zijn levensstijl soms in de verdediging gedwongen, maar wie hem op een goede dag treft, ontmoet een bijzonder mens. Een prettig en open gesprek over geluk, familie, religie en slangen.

Op eigen kracht naar de top
Hij heeft geen grote sponsor, is niet verbonden aan een autofabrikant en zit in geen enkel talentenprogramma. Maar de laatste tijd trekken de prestaties van Robin Frijns wel steeds meer de aandacht in de Formule 1-paddock. Een gesprek met een eigenwijs talent.

Eerherstel voor toptalent
Elke race wint hij de wedstrijd van de achterhoedecoureurs. Na ruim tweeënhalf jaar hetzelfde liedje, stapt Heikki Kovalainen nog steeds onvermoeibaar en enthousiast in de Caterham. Prachtig natuurlijk, maar het wordt tijd dat zijn harde werken eens beloond wordt.

Een zegen en een vloek
Red Bull geeft jaarlijks miljoenen uit om jonge, talentvolle coureurs te ondersteunen. Een enkeling haalt de Formule 1, de meesten verdwijnen in de anonimiteit. De meningen over het Red Bull Junior Team lopen uiteen. “Ineens wilden ze niets meer met me te maken hebben.”

‘Het ging gewoon te snel’
Jacky Ickx is zonder twijfel de grootste Belgische autocoureur aller tijden. Toch blijft hij bescheiden. Overzichten, boeken, biografieën: voor hem hoeft het allemaal niet zo nodig. Ook met interviews was hij terughoudend. Hij heeft genoeg in de schijnwerpers gestaan, is dankbaar en gelukkig dat hij nog leeft. Maar als winnaar van acht F1-races, Le Mans én Dakar ontkom je niet aan verering. Deze zomer verscheen er een boek over Ickx. Formule 1 was bij de presentatie en sprak met hem over zijn carrière in de top van de autosport.