Fernando Alonso maakte speciaal voor Formule 1 even tijd vrij in zijn drukke agenda voor een openhartig gesprek. Ook gaf hij zijn visie op Sebastian Vettel, die hem tot teleurstelling van de tifosi in Monza wederom te snel af was. Lees het in nummer 14, met verder nog veel meer nieuws, achtergronden, interviews en de beste foto’s!

‘Ik stop niet totdat ik met Ferrari kampioen ben’
Nederlandse media krijgen bij Ferrari zelden een interview toegezegd. Maar Formule 1 geeft zich niet snel gewonnen, met een exclusief interview met Fernando Alonso als resultaat. We hebben bovendien geluk: de Spanjaard zit op zijn praatstoel.

Cruise control
Red Bull mag dan race na race de verwachtingen temperen, na zijn dominante overwinning in Monza is er geen ontkomen meer aan: Sebastian Vettel wordt kampioen. De vraag is alleen nog wanneer.

Geluksvogel of vingertje van God?
Sebastian Vettel domineert dit seizoen. Vervelend of niet – we kunnen gewoon niet om deze talentvolle Duitser heen. Met een zelden vertoonde dominantie pakte de Red Bull-coureur zeven zeges en dankzij zijn voorsprong van 92 punten op de eerstvolgende rivaal kan de tweede titel op rij hem eigenlijk niet meer ontgaan. Wat maakt die jonge Duitser toch zo bijzonder? Een rondvraag in de paddock.

Meedoen is het belangrijkste
Zo doe je mee om podiumplaatsen en hoop je GP’s te winnen, zo doe je mee voor spek en bonen. Jarno Trulli heeft na zijn overgang van Toyota naar Lotus een forse stap terug moeten doen. Vindt hij het erg? Ach, als je 37 bent is meedoen belangrijker dan winnen.

Klaar voor het grote werk?
Romain Grosjean is GP2-kampioen, maar zo’n titel is niet zaligmakend. Om te beoordelen of hij en de vier andere toppers van dit seizoen geschikt zijn de overstap te maken naar de koningsklasse van de autosport onderwerpt Formule1.nl ze aan een strenge test. Criteria: flexibiliteit, loyaliteit, Formule 1-kennis, humor en een vleugje seks.