De wereldtitel kan Lewis Hamilton bijna niet meer ontgaan, nadat Nico Rosberg in Sotsji de strijd moest staken. Mercedes is al zeker van de constructeurstitel. Ondertussen veroverde Stoffel Vandoorne de GP2-kroon. De concurrentie moet zich nu op 2016 richten, maar de grote vraag is of Red Bull er dan nog bij is, en met welke motor. En waar rijdt Max Verstappen? Lees er alles over in Formule 1, met nog veel meer nieuws, interviews, achtergronden en de mooiste foto’s!

De schroothoop van Sotsji

De stukken vliegen eraf in Rusland, waar de sleep-, veeg- en hersteldiensten overuren draaien. Klassementsleider Lewis Hamilton blijft uit het gedrang en scoort een belangrijke zege, want teamgenoot Nico Rosberg valt al vroeg in de race uit.

Mentale winnaar

Daniil Kvyat mocht na één Formule 1-seizoen al de overstap maken naar Red Bull. Een zegen maar ook een vloek, want makkelijk is anders. Niet alleen kende het team problemen, ook hij kreeg intern veel kritiek. Maar Kvyat liet zich niet van de wijs brengen. “Tegenslag maakt je alleen maar sterker, zowel als mens als coureur.”

Vooruit kijken

Max Verstappen heeft een pechweekend in Rusland, maar belangrijker is wat de toekomst in petto heeft voor de Nederlander. Veel teams hebben belangstelling voor Verstappen, maar voorlopig is het wachten op de plannen van Red Bull en Toro Rosso. 

Koning zonder land

Stoffel Vandoorne is kampioen in de GP2, reserverijder bij McLaren en volgens velen het grootste talent in jaren. Toch dreigt de 23-jarige Belg de boot richting de Formule 1 te missen. “Wat kan ik nog meer doen dan dit?” 

Opa’s volksfeest

Formule 1-verslaggever Vincent Sondermeijer bekeek de Grand Prix van Rusland op een wel heel bijzondere plek. In hartje Limburg, waar de Max-manie het grootst is en opa Verstappen van elke race een waar volksfeest maakt.

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl