Lewis Hamilton kwam in Brazilië met geen mogelijkheid voorbij Nico Rosberg, terwijl Max Verstappen weer op schier onmogelijke wijze zijn concurrenten passeerde. Appels met peren vergelijken uiteraard, maar de Nederlander gaf de race wel weer kleur. Lees er alles over in nummer 17 van Formule 1, met verder onder meer het tweede deel van het interview met Max Mosley en een Zweeds tintje in de vorm van een reportage over Anderstorp en een gesprek met Marcus Ericsson. En natuurlijk nog veel meer nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s!

Zwaarbevochten punten

Lewis Hamilton klaagt na de race in Brazilië dat je op Interlagos niet kunt inhalen, tenzij je veel sneller bent dan degene voor je. Max Verstappen bewijst dat het wel degelijk kan. Ondanks een gebrek aan topsnelheid doet hij wat de wereldkampioen voor onmogelijk houdt, met een negende plaats als resultaat.

Altijd blijven lachen

Oké, hij won al eens een Grand Prix, maar toch lijkt Pastor Maldonado niet voor het geluk geboren. In zijn eerste vijf jaar in de Formule 1 zat hem vooral tegen. Waardeloze auto’s, armlastige teams, ongelukken. Zelfs die ene zege werd overschaduwd door een bizarre pitbrand. De coureur blijft er positief onder. “Dit is mijn leven en ik geniet ervan.”

Rosberg toont spierballen

Nico Rosberg is vaak niet doortastend genoeg voor de winst, iets waar Lewis Hamilton gretig gebruik van maakt. In Brazilië zijn de rollen omgekeerd. Uitgerekend in een race die nog ontbreekt op Hamiltons erelijst, komt hij met slappe excuses en toont Rosberg zijn spierballen.

De erfenis van Peterson

Het historisch erfgoed van de Formule 1 is aan de meeste coureurs niet zo besteed. Dat ligt anders bij Marcus Ericsson. Was hij vorig jaar een onopvallende debutant, dit jaar is hij bezig aan een gestage opmars naar de middenmoot. Met als doel de prestaties van Ronnie Peterson te evenaren.

Ambitieus Anderstorp

De Zweedse Formule 1-historie is vooral tragisch, met vroege sterfgevallen van getalenteerde coureurs. Maar er is weer hoop voor het Scandinavische land, uitgerekend op de baan die in de jaren zeventig Grands Prix heeft gehuisvest die nog lang niet vergeten zijn.

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl