Omdat we de rookietest van Robin Frijns en Giedo van der Garde graag nog even wilden meenemen, verschijnt het nieuwe nummer van Formule 1 iets later dan normaal. Vanaf vrijdag ligt het in de winkel. Abonnees ontvangen hem zaterdag, onder voorbehoud van postbezorging.

Robin Frijns doet van zich spreken
Testen voor Sauber terwijl je het gevoel hebt dat de rest van je leven ervan afhangt. Robin Frijns doet het in Abu Dhabi. De Nederlander is tevreden en mag dat ook zijn. Maar hij zorgt ook voor commotie door zijn uitspraken over Red Bull.

Alles is weer bij het oude
Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was. De twee-eenheid die Sebastian Vettel met zijn team vormt, bereikt weer de dominantie die deze vorig jaar in bijna alle races etaleerde. Op een type circuit waar het beste pakket altijd wint, wordt dat extra duidelijk.

‘Formule 1 is dichterbij dan ooit’
Super Aguri, Spyker en Caterham. Is drie testcontracten scheepsrecht voor Giedo van der Garde? De Nederlander kwam tijdens de rookietest in Abu Dhabi twee dagen in actie voor Caterham. Een allesbepalende test. Onze landgenoot is vol vertrouwen: “Formule 1 is dichterbij dan ooit.”

‘Ik beschouw mezelf niet als pionier’
Ze is de eerste vrouwelijke teambaas in de geschiedenis van de Formule 1, maar de in India geboren en in Oostenrijk opgegroeide Monisha Kaltenborn staat daar niet bij stil. Al moet één ding haar van het hart: “De Formule 1 loopt niet bepaald voorop als het gaat om vrouwen in hoge functies.”

Klasse Kimi!
Te weinig benzine in de tank van Sebastian Vettel tijdens de kwalificatie met de daaropvolgende straf lijkt Fernando Alonso in de kaart te spelen. Maar na een zinderende race, die Kimi Räikkönen terecht wint, flikt Vettel zijn kunstje opnieuw en eindigt hij weer op het podium. Als een kat met negen levens.


Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/