De titelstrijd tussen Sebastian Vettel en Fernando Alonso is met een minimaal verschil van drie punten beslist in het voordeel van Vettel. De Duitser reed na de eerste ronde een inhaalrace vanaf de laatste plaats maar scoorde toch genoeg punten om Alonso, die tweede werd, voor te blijven. Vettel is daarmee voor de derde keer op rij kampioen geworden.

Lees alles over de finale in Brazilië in het nieuwe nummer van Formule 1, dat weer bomvol zit met nieuws, achtergronden, interviews en natuurlijk de mooiste foto’s.

Met bloed, zweet en schade

Natuurlijk was er blijdschap na afloop van de race in Brazilië. Nadat Red Bull in Austin had veiliggesteld, wint Sebastian Vettel na een zwaar bevochten race zijn derde wereldtitel. Een uitmuntende prestatie, maar toch is de sfeer niet zo uitgelaten als andere jaren.

Welkom in Amerika!

Afgeladen tribunes, prachtig weer, een circuit waar iedereen vol lof over is en een spannende race: de zoveelste poging van de Formule 1 om voet aan de grond te krijgen in de VS kent een veelbelovend begin. Net als bij de laatste Amerikaanse Grand Prix in Indianapolis heet de winnaar Lewis Hamilton.

Nooit te oud om te leren

Hem de eeuwige nummer twee noemen gaat wat ver. Mark Webber won immers de Grands Prix in Monaco en Silverstone. Toch kon hij dit seizoen opnieuw niet anders dan lijdzaam toezien hoe zijn teamgenoot hem voor het vierde jaar op rij aftroefde.

Ecclestone ziet geen brood in Van der Garde

Giedo van der Garde weet dat Caterham hem hebben wil. Bernie Ecclestone lijkt daar echter een stokje voor te steken. De Formule 1-baas heeft het team geadviseerd Vitaly Petrov aan te houden. Vist onze landgenoot daardoor opnieuw achter het net?

Thriller op Interlagos

De Grand Prix van Brazilië had alle ingrediënten van een thriller, alsof de finale van bovenaf geregiseerd werd. Met de spin, schade en pech van Vettel leek het kampioenschap alsnog aan Alonso toe te vallen, maar Vettel krabbelde keer op keer op. Om ten slotte voor het derde jaar op rij de titel op te eisen.

Adrian Newey: tovertekenaar

De Red Bull RB8 waarmee Red Bull Racing de constructeurstitel veroverde, is Adrian Neweys negende kampioensauto. Nu wil de gevierde ontwerper wel eens weten hoe het is om zelf in twee van zijn creaties te rijden. Het worden de March CG 901 uit 1989 en de Red Bull RB6. “Ik heb natuurlijk wel een beetje geoefend.”

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/