Lewis Hamilton is de volgende in de rij die de cover van Formule 1 mag sieren na zijn overwinning in Canada. In het magazine een uitgebreid verslag van de race en verder interviews met de nummer twee, Romain Grosjean en hekkensluiter Narain Karthikeyan. Ook spraken we, vooruitblikkend op de 24 uur van Le Mans, met Jeroen Bleekemolen. En natuurlijk bevat het nummer weer veel nieuws, achtergronden en de mooiste foto’s!

 

Hamiltons beurt
Het kon niet uitblijven dat Lewis Hamilton zich dit jaar bij het lijstje winnaars zou voegen. Hij is winnaar nummer zeven, in evenzoveel races. Bovendien neemt Hamilton de leiding in het WK over. “Maar hoe lang dat zo blijft, durf ik niet te zeggen.”

Soms zit het tegen, nu zit het mee
De glimlach is niet meer van zijn gezicht te krijgen. Romain Grosjean geniet van iedere minuut die hij in de paddock doorbrengt. Want als hij één ding heeft geleerd van zijn eerdere kortstondige verblijf in de Formule 1, is het wel dat het zo weer voorbij kan zijn. De Fransman prijst zich gelukkig dat hij een tweede kans heeft gekregen en is vastbesloten er het beste van te maken. Dat lukt heel aardig, getuige de tweede plaats in Canada

‘Ik weet ook wel dat het beter moet’
Felipe Massa bezwoer dat hij met zijn zesde plaats in Monaco de weg naar boven had ingeslagen. In Canada was er sprake van een ‘terugval’. De Ferrari-coureur blijft onverminderd positief. “Het zal beter gaan.”

Eenzaam in de achterhoede
Een kat heeft negen levens. Hoe veel heeft Narain Karthikeyan er? Nadat hij in 2005 na één seizoen bij Jordan aan de kant werd gezet, kwam hij in 2011 terug bij HRT. Een vroegtijdig ontslag weerhield hem niet dit jaar opnieuw bij HRT terug te keren. Een doorzetter dus, vol vertrouwen in een langer verblijf in de Formule 1.

De 120 uur van Jeroen Bleekemolen
Dubai, Daytona, Nordschleife, Le Mans en Spa-Francorchamps. Het zijn de vijf grootste 24-uursraces ter wereld. Als enige coureur ter wereld rijdt Jeroen Bleekemolen (30) ze allemaal. “Ik voel me thuis in het langeafstandsracen.”

Nummers online bestellen? Ga naar www.formule1.nl/edities