Fernando Alonso maakte er in Spanje een bruisende fiësta van, terwijl Sebastian Vettel minder enthousiast was over de Pirelli-banden. Lees er alles over in nummer 7 van Formule 1. Met verder een interview met Pastor Maldonado, een reportage over de rechtszaak tussen Robert Doornbos en Harry Muermans en een positiever Nederlands verhaal: Robin Frijns die zijn succesreeks voortzet in de GP2.

Bad Boy heeft zijn lesje geleerd
Als je wint, heb je vrienden. Pastor Maldonado begrijpt dit gezegde als geen ander. Vorig jaar was hij een gevierd man toen hij onverwachts de Grand Prix van Spanje won, dit jaar eindigde hij kleurloos als veertiende. “We zijn de weg kwijt.”

Held in eigen huis
Zijn laatste zege in de Grand Prix van Spanje stamt uit 2006. Zeven jaar later doet Fernando Alonso het weer, waarmee hij het thuispubliek op de banken krijgt. Belangrijker nog: hij houdt WK-leider Sebastian Vettel in het vizier.

‘We hebben het met de banden nog lang niet voor elkaar’
Sebastian Vettel eindigde in Spanje niet op het podium, maar hij behoudt wel de leiding in de titelstrijd. Al blijven de ellendige banden een bron van zorg. “We gaan niet zo hard als de auto kan, maar zo hard als de banden kunnen.”

Bij de tijd
In Barcelona bracht Caterham, het team van Giedo van der Garde, een grote update mee. De vooruitgang was merkbaar: Giedo kwalificeerde zich als achttiende en streed zelfs met de McLaren van Jenson Button. Formule 1 kreeg tekst en uitleg over de nieuwe onderdelen.

Frijns wint wéér!
Robin Frijns voerde in Barcelona een hogeschoolvoorstelling autoracen op: een berekenende overwinning in de GP2-hoofdrace, gevolgd door de tweede plaats in de sprint. Het blijf niet onopgemerkt: “We wisten dat hij goed was, maar niet dat hij zó goed was.”

Toneelspel, oplichting en matennaaierij
Dertien miljoen euro eist Harry Muermans van Robert Doornbos. De vastgoedmagnaat investeerde dat bedrag in de Formule 1-carrière van de coureur en nu eist hij zijn geld terug. Doornbos weigert te betalen en strijdt nu in de rechtbank in plaats van op de racebaan. Gouden bergen lopen uit op een financieel tranendal.

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/