Met zijn zesde pole en derde zege op rij sluit Nico Rosberg seizoen 2015 toch positief af. Volgend jaar hoopt hij het teamgenoot en wereldkampioen Lewis Hamilton vanaf het begin moeilijk te kunnen maken. Max Verstappen heeft in Abu Dhabi zijn dag niet, maar kan terugkijken op een indrukwekkend debuutseizoen. Lees er alles over in nummer 18 van Formule 1, dat verder een Amerikaans tintje heeft met een reportage over het nieuwe team Haas, de historie van andere Amerikaanse teams en een interview met Alexander Rossi.

Pakt Rosberg ooit de titel?

Nico Rosberg moest de afgelopen twee jaar zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Hij liet met een reeks polepositions en een handvol zeges plotseling weer zien dat hij hem wél kan verslaan. Waarom rijdt hij niet vaker zo overtuigend? We vroegen het diverse kenners en de man zelf.

Een ijzersterk debuut

Het eerste seizoen van Max Verstappen zit erop. Negentien races, 49 punten, 1.025 ronden en 5.123 kilometer na zijn debuut in Melbourne kan hij dik tevreden zijn. “Jammer dat het afgelopen is. Wat mij betreft gaan we over twee weken weer rijden.”

Finale zonder franje

Alle glitter, glamour, vuurwerk en een haven vol peperdure jachten ten spijt levert Abu Dhabi weinig spectaculaire races op. Zeker in 2015 niet, nu de titelstrijd allang is beslist. Alleen voor Nico Rosberg staat er nog wat op het spel: de eer.

Amerikaanse ambities

Perspectief is alles. Alexander Rossi was dit jaar vooral blij dat hij het geschopt heeft tot Formule 1-coureur. Maar volgend jaar moet het beter. En over vijf jaar heeft hij Grands Prix gewonnen, is de stellige overtuiging van de coureur. Amerikanen ontbreekt het nooit aan een gezonde dosis zelfvertrouwen.

De nieuwkomers

Voor Gene Haas was het oprichten van een Formule 1-team geen overhaaste beslissing, maar een weloverwogen keuze. Hij nam de tijd om een doordacht plan op te zetten. Nu de eerste race nadert begint de tijd te dringen, maar van paniek is geen sprake. Maak kennis met de belangrijkste mensen van het nieuwste Formule 1-team.

Deze editie online bestellen? www.tijdschriftnu.nl