In het nieuwe nummer van Formule 1 natuurlijk uitgebreid aandacht voor de presentaties van de nieuwe bolides en de eerste wintertest in Jerez. Verder interviews met Giedo van der Garde, zijn nieuwe baas Tony Fernandes en aanstormend talent Robin Frijns. En natuurlijk nieuws, achtergronden en de beste foto’s!

 

Schijnbewegingen

Terwijl in Nederland de elfstedenkoorts heerste, sloegen de Formule 1-teams in het zonnige Jerez de la Frontera hun kamp op voor de eerste test van het jaar.

 

‘Het was geen leuke winter, nee’

Zijn derde, allesbeslissende GP2-seizoen draaide uit op een teleurstelling, onderhandelingen met Formule 1-teams verliepen traag, maar Giedo van der Garde heeft toch een plekje in de Formule 1 bemachtigd. Komend seizoen gaat hij aan de slag als test- en reserverijder bij Caterham. “Dit is een deal met mooie perspectieven.”

 

‘Giedo is een spannend talent’

Tony Fernandes is eigenaar en teamchef van Caterham F1 – en dus de baas van onze nieuwe Nederlandse F1-man Giedo van der Garde. Hij bezit sportwagenfabrikant Caterham, een luchtvaartmaatschappij, een voetbalclub en een hele trits andere bedrijven. Zijn Formule 1-team is op dit moment zijn belangrijkste speeltje.

 

Een kerel om in de gaten te houden

Met twee Europese titels in twee jaar heeft Robin Frijns zich de afgelopen jaren stevig op de autosportkaart gezet. Komend seizoen debuteert de Limburger in de Renault World Series.  En als de voortekenen niet bedriegen, gaat Frijns het nog ver schoppen.

 

Mooi geweest

Rubens Barrichello wilde van geen stoppen weten, maar daar dachten twaalf teambazen in de Formule 1 toch anders over. Een twintigste seizoen werd hem niet meer gegund. Terugblik op de carrière van een uitstekende tweede rijder.