De winterstop is voorbij. De testsessies zijn achter de rug. Het Formule 1 seizoen gaat eindelijk beginnen. Formule 1 blikt in de nieuwste editie vooruit op de eerste twee Grands Prix dit seizoen: Australië en Maleisië. Verder hebben we in de vierde editie een uitgebreid interview met Giedo van der Garde en bespreken we een aantal excentrieke bad boys. Daarnaast schieten we ons vragenvuur af op Alonso, hebben we een overzicht van de laatste testsessies en geven we weer hoe Sport 1 de Formule 1 gaat uitzenden.

Beter laat dan nooit

Als wereldkampioen karting was hij een grote belofte, degene die Jos Verstappen moest doen vergeten. Als World Series-kampioen bevestigde hij in formulewagens te kunnen winnen. De hype was er, de hoop was er. Er volgden testcontracten bij Super Aguri, Spyker en Caterham. Het werd een weg van de lange adem. Maar de aanhouder wint en zodoende maakt Giedo van der Garde dit jaar eindelijk zijn jongensdroom waar.

Formule 1 op Sport1: de ins and outs

Zul je net zien: precies in het jaar dat er eindelijk weer een Nederlandse coureur in de Formule 1 meerijdt, verdwijnt de sport achter de decoder. Met als gevolg dat wanneer je de Formule 1 live wilt zien, je moet betalen. Nederland reageerde in eerste instantie negatief; een logische reactie. Maar zoals zo vaak heeft elk nadeel ook zijn voordeel.

De puntjes op de i

In de aanloop naar het seizoen 2013 werd door de Formule 1-teams getest in Jerez en Barcelona. Het merendeel van de teams presenteerde zijn nieuwe auto op het eerstgenoemde circuit. Formule 1 was er ook.

‘Je kunt na een test wel wat conclusies trekken, maar niet alle’

Vorig jaar moest hij de wereldtitel aan Sebastian Vettel laten. Maar in 2013 hoopt Fernando Alonso op een betere start van het seizoen. Wat daaruit voortkomt, ziet hij dan wel weer. “Maar ik denk dat we een heel goede auto hebben.”

Bad Boys

Ze reden in de weg, brachten anderen in gevaar met hun rijgedrag, namen geen blad voor de mond en schreven heel wat auto’s af. Ze waren vaak figurant, soms winnaar en zelden kampioen. Zij waren de Bad Boys.

Online edities bestellen? https://www.formule1.nl/edities/