Pastor Maldonado was de onverwachte winnaar van de Grand Prix van Spanje. Zelf leek hij nog het minst verbaasd. In een exclusief interview met Formule 1 liet hij dan ook al weten zichzelf in staat te achten races te winnen. En waarom zou je er dan lang mee wachten? Verder volgden we Tom Coronel een dagje en blikken we terug op de carrière van Gilles Villeneuve. Plus nieuws, achtergronden en de beste foto’s!

‘Ik ben een geboren racer’
Het is een publiek geheim dat Pastor Maldonado zijn plaats bij Williams te danken heeft aan Venezolaans sponsorgeld, maar hij heeft zelf ook veel geïnvesteerd om de Formule 1 te bereiken. Als tiener liet hij zijn vaderland achter om zijn droom na te jagen. Al na een jaar is er de eerste zege als beloning.

De wereld op z’n kop
De Grand Prix van Spanje hoeft niet saai te zijn. Na een bloedstollend gevecht met Fernando Alonso wint Pastor Maldonado op het circuit dat zo vaak het decor was van optochten. Een verrassende winnaar na een even verrassend raceweekend.

Volgas door het leven
Op het circuit, in televisieprogramma’s, reclamecampagnes, in de showroom van zijn zaak, filmpjes voor zijn websites, als speaker op de e-commercedagen en niet te vergeten bij promotieactiviteiten voor zijn sponsors. Tom Coronel is overal. Formule 1 probeerde hem een dagje bij te houden.

Verhalen met een draai
Ze zijn het decor van legendarische inhaalacties, van euforische momenten van de winnaars, de ellende van de verliezers, van bijna-ongelukken en heuse klappers. Een bocht is veel meer dan een laagje asfalt met kerbstones. Beroemde bochten zijn de plekken waar de verhalen hun oorsprong vinden waarvan de fans smullen. Terug naar die oorsprong!

De laatste romantische raceheld
Zolder, zaterdagmiddag 8 mei 1982. Gilles Villeneuve maakt zich klaar voor zijn laatste kwalificatierun voor de Grote Prijs van België. Zijn allerlaatste. Het is het einde van een legende. Dertig jaar later is hij nog altijd een icoon. Tien momentopnamen vertellen waarom.

Nummers online bestellen? Ga naar www.formule1.nl/edities