Het duurt niet al te lang meer voordat het Formule 1-geweld weer in alle hevigheid losbarst – voor de doorgewinterde fan reden om weer de nodige uurtjes voor de televisie door te brengen. Waar zijn de races te volgen?

Sport 1 zendt, net als de afgelopen twee seizoenen, elke kilometer die dit jaar gereden wordt rechtstreeks en in HD-kwaliteit uit. De zender is zowel via digitale tv als online (op de Sport 1-website) te volgen. Olav Mol verzorgt in 2015 opnieuw het commentaar bij de kwalificaties en de races, en maakt reportages op het circuit. Rick Winkelman neemt de drie vrije trainingen voor zijn rekening. Wie Sport 1 op zijn televisie wil ontvangen is daar, afhankelijk van zijn provider, rond de 15 euro per maand voor kwijt. Een web only-abonnement kost € 9,99 per maand.

Veronica zond vorig jaar een paar uur na de race een samenvatting uit, en bracht de Grands Prix van Canada en Amerika rechtstreeks. Of Veronica dat dit jaar opnieuw doet, heeft het station nog niet aangekondigd, maar Formule1.nl houdt het voor je in de gaten.

Een andere optie is de Britse BBC, die niet alleen uitgebreide samenvattingen van de races uitzendt, maar een aantal races ook live verslaat. Dit jaar zijn dat de Grands Prix van Maleisië, Bahrein, Canada, Engeland, Hongarije, België, Japan, Rusland, Brazilië en Abu Dhabi.

De Duitse zender RTL doet live verslag van de derde vrije training op zaterdag, de kwalificatie en de race. RTL is bij de meeste Nederlandse aanbieders van digitale televisie in het zenderpakket opgenomen.

De Belgische Formule 1-liefhebber kan zijn toevlucht zoeken tot Sporting Telenet. Die zender gaat het tweede jaar van zijn driejarige overeenkomst voor het live uitzenden van alle races en kwalificaties. Peter Baert, Kris Wauters en Gert Vermersch leveren het commentaar. Een abonnement op Sporting Telenet is er vanaf € 16,45 per maand. Daarnaast zendt de Franstalige RTBF op het open net alle races en trainingen uit.