*

Formule 1 tot en met 2018 bij Sport1

Daan de Geus

Daan de Geus

2 oktober 2014 09:00

Formule 1 tot en met 2018 bij Sport1
Racepictures

De Formule 1 blijft in Nederland tot en met 2018 te zien bij Sport1. De betaalzender heeft de verlenging van het contract voor de uitzendrechten via haar eigen website bekendgemaakt.

Aan de manier waarop Sport1 de Formule 1 in Nederland in beeld brengt, verandert niets: net als nu zullen alle vrije trainingen, kwalificaties en races live en in HD worden uitgezonden, waarbij het commentaar op de kwalificaties en races vanaf locatie door Olav Mol verzorgd zal blijven worden.

Sport1 was met Fox Sports verwikkeld in een strijd om de uitzendrechten voor 2016 en daarna, aangezien de huidige overeenkomst tussen Sport1 en de FOM – de commerciële uitbater van de koningsklasse – na seizoen 2015 zou aflopen, maar Sport1 heeft de concurrentiestrijd gewonnen en de doorlopende overeenkomst dus met drie jaar verlengd.

Will Moerer, vice-president van Sport1, is zeer content met de contractverlenging. “Dat spreekt voor zich. De Formule 1 heeft een zeer prominente rol in onze programmering en een grote groep autosportfans heeft Sport1 inmiddels gevonden.”

“Met de entree van Max Verstappen in de Formule 1 in 2015, leeft de sport bovendien weer als nooit tevoren in Nederland en wij gaan ervoor zorgen dat de Formule 1-fans niets hoeven te missen.”

Autosportliefhebbers die ook de opstapklassen een warm hart toedragen, kunnen ook op Sport1 blijven afstemmen, want behalve dat het contract met de Formule 1 tot en met 2018 is verlengd, geldt voor de overeenkomsten voor het uitzenden van de GP2 en GP3 hetzelfde.

Gerelateerd