Terwijl het Formule 1-circus onderweg is naar Bahrein, vond in China de Sanya E-Prix plaats. Dat is de zesde manche van het Formule E-kampioenschap. Voor Robin Frijns werd het een teleurstellend weekend.

Waar de eerste vrije training voor Frijns met een zesde plek nog goed begon, ging het nadien een pak minder. In de tweede vrije training kwam de Envision Virgin Racing-piloot niet verder dan een zestiende plek.

Die prestatie kon de Nederlander maar een beetje verbeteren tijdens de kwalificatie. Met een twaalfde plek bleef hij nog net Stoffel Vandoorne voor. Pole positie was Nissan e.Dams-coureur Oliver Rowland. Hij was meteen ook de zesde polesitter in zes races in de Formule E dit seizoen.

Naar de race dan. De start, die dit seizoen steevast voor chaos zorgt, verliep deze keer zonder incidenten. Frijns vocht zich langzaam door het pak naar voren naar een zevende plek. Maar in de voorlaatste ronde ging het mis. Buemi tikte Limburger achteraan aan, die op zijn beurt Di Grassi raakte. Door het contact moesten beide coureurs opgeven. Ondertussen reed Jean-Eric Vergne voor Oliver Rowland naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Antonio Felix da Costa vervolledigde het podium.

Sam Bird, ploeggenoot van Frijns, viel al vroeg uit na een tik van Stoffel Vandoorne. Ondanks de puntenloze race voor Envision Virgin Racing behoudt het team in het constructeurskampioenschap één punt voorsprong op Audi. Frijns zelf staat momenteel op een achtste plek in het klassement.