De vergadering van de FOTA de toekomst van de Resource Restriction Agreement (RRA) is uitgesteld. De teambazen zouden hier in Abu Dhabi over praten, maar konden geen geschikt moment vinden.

Een nieuwe datum voor de bijeekomst is nog niet vastgelegd, maar gehoopt wordt om nog voor het eind van het seizoen om tafel te kunnen zitten. De teams willen graag de plooien gladstrijken rondom de afspraken die ervoor moeten zorgen dat de kosten in de sport niet uit de hand lopen.

Gevreesd wordt dat wanneer de teams geen consensur bereiken over de budgetrestricties het bestaansrecht van de FOTA op de tocht komt te staan. Mercedes-teambaas Ross Brawn hoopt echter dat deze zaken gescheiden kunnen blijven. “Ik zou het heel vervelend vinden als de FOTA wordt beschadigd door onenigheid vanwege het RRA”, zegt hij. “We hebben de FOTA nodig voor andere zaken, zoals een nieuwe Concorde-overeenkomst.”

Ook FOTA-voorzitter en McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vindt dat de teams rekening met elkaar moeten blijven houden. “We moeten niet onderschatten hoe zwaar het is voor de kleine teams”, zegt hij. “De topteams zijn wellicht zeker van hun toekomst, maar we hebben tien of twaalf teams nodig om voor een goede competitie te zorgen.”

“De laatste tijd is het spektakel vergroot”, vervolgt Whitmarsh. “We hebben de afgelopen twee jaar geweldige races gezien, met veel meer inhaalacties. Daar moeten we trots op zijn. En dat is bereikt door een goede samenwerking tussen de teams en de FIA.”