Als een na laatste team heeft ook Caterham de nieuwe bolide in de pitstraat van Jerez getoond. Met de CT03 zal Giedo van der Garde in Australië zijn debuut in de Formule 1 maken.

Met twee nieuwe racecoureurs, Van der Garde en Charles Pic, moet het team Marussia van zich afhouden dit seizoen en zelf proberen de aansluiting met de middenmoot te vinden. De auto zelf kent optisch weinig veranderingen, behalve het wegvallen van een aantal sponsoren en de komst van McGregor, de sponsor van Giedo van der Garde. Het team heeft vastgehouden aan de getrapte neus.

Teambaas Cyril Abiteboul: “Ik denk dat onze auto qua look een van de mooiste van alle teams is. Voor mij is het speciaal omdat het de eerste auto is voor mij sinds ik bij dit team ben. We hebben qua budget zo efficiënt mogelijk gewerkt aan deze auto en dat stelt ons in staat om ook al aan de 2014-auto te gaan werken.”

Over zijn nieuwe rijdersduo is de Fransman uitermate content. “Met Giedo van der Garde en Charles Pic hebben we een goede mix van jong talent en ervaring, binnen en buiten de Formule 1. We verwachten dat ze door hun frisheid en enthousiasme het team kunnen laten groeien. We zijn echter realistisch genoeg om te weten dat we niet vooraan de grid zullen staan dit seizoen”, aldus Abiteboul.

“Ook financieel zijn we gezond. We zijn nog steeds een klein team, maar proberen het meest efficiënte Formule 1-team te zijn”, zegt Abiteboul. “Het is tevens de eerste auto die gemaakt is in Leafield, waar onze nieuwe thuishaven is. Het is een stop vooruit. Ik ben ervan overtuigd dat dit zal leiden tot snellere tijden en dat we het gat met de middenmoot kunnen dichten.”

Volgens technisch directeur Mark Smith heeft de 2013-wagen aardig wat onderhuidse verandering. Smith: “Door het lagere chassis en de beter weggewerkte sidepods is de luchtafvoer over de achterkant van de auto veel verbeterd. Ook de diffuser, enginecover en luchtuitlaten zijn flink veranderd. Met deze auto gaan we naar Australië, maar de voor- en achtervleugel en de diffuser worden snel geüpdatet.”

Eigenaar Tony Fernandes zal zich niet meer elke dag met de zaken bemoeien. “Mijn nieuwe rol als co-voorzitter van Caterham Group zorgt ervoor dat mijn rol kleiner wordt. Maar dat neemt niet weg dat ik ontzettend blij ben dat we nu alweer het vierde seizoen ingaan. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we nemen beslissing voor de lange termijn waardoor we stappen blijven maken”, aldus Fernandes.

Op de website van Caterham kun je een filmpje zien waar je rondgeleid wordt om de auto heen.

Foto’s vind je onder dit bericht.