Op de vroege ochtend, vlak voor de test in Jerez begint, heeft ook Marussia de auto voor 2013 gepresenteerd.

Het doek werd door twee teamleden van de auto getrokken. Het team heeft vooralsnog altijd geen tweede coureur bevestigd, en volgens sportief directeur Graeme Lowdon heeft het team daar geen haast mee. Luis Razia liep vorige week al op de zaken vooruit en verkondigde dat hij had getekend, maar het team ontkende dat vervolgens.

Max Chilton is al wel bevestigd en zal de eerste testdagen voor zijn rekening nemen: “Het duurde even voordat ik gisterenavond kon slapen vanwege de zenuwen. Ik kan niet wachten om te gaan rijden. Ik heb wel wat simulatiewerk gedaan, maar niet het echte werk. We hebben veel werk te doen voordat we op snelheid zijn, maar dat komt goed.”

Teambaas John Booth erkent dat er de nodige veranderingen zijn geweest afgelopen winter, maar prijst de nieuwe auto. “Met Pat Symonds hebben we stabiliteit en de 2013-auto zal zeker progressie maken. Het laatste half jaar van vorig seizoen konden we ons al beter mengen in de strijd met Caterham. De nieuwe auto is een doorontwikkeling van de MR01, maar met KERS dit jaar”, aldus Booth.

Lowdon is enthousiast over de MR02. “Ik ben enthousiast over deze auto. We hebben de dingen die we afgelopen drie jaar hebben geleerd, toegepast op de nieuwe auto. Ik kan ook niet wachten om Max in de auto te zien en te horen hoe het bevalt. Het is ook de eerste keer dat we met KERS rijden.”

Het team dat onfortuinlijk in de laatste race in 2012 de belangrijke tiende plek in de constructeursstrijd verloor, hoopt komend seizoen het gevecht met Caterham permanent aan te kunnen gaan.

Meer foto’s vind je onder dit bericht.