Kimi Räikkönen rijdt op 7 februari de eerste meters in de nieuwe Lotus. Vandaag kroop hij voor het eerst in ruim twee jaar weer achter het stuur van een F1-auto. Om te acclimatiseren rijdt hij vandaag en morgen in een Renault uit 2010 zijn rondjes op het circuit van Valencia.

 

Testen buiten de vastgestelde testweken is verboden maar mag nog wel met auto’s die twee jaar of ouder zijn. Michael Schumacher bereidde zich op die manier voor op de comeback voor Ferrari in 2009 die vanwege een nekblessure nooit plaatsvond. Hetzelfde gebeurt nu met Räikkönen bij Lotus. Vandaag en morgen heeft hij de tijd weer aan de snelheden en krachten van een F1-auto te wennen, voor het echte werk op 7 februari begint.

 

De wereldkampioen van 2007 rijdt de eerste twee testdagen van het jaar als eerste in de nieuwe Lotus. Op 5 februari presenteren Räikkönen en teamgenoot Romain Grosjean de nieuwe auto aan het publiek. De Fransman moet vervolgens nog drie nachtjes slapen om aan de bak te gaan. Räikkönen rijdt de eerste twee testdagen in Jerez, Romain de laatste twee.

 

Dat is in de eerste testweek in Barcelona precies omgekeerd, maar tijdens de tweede testweek op het Circuit de Catalunya juist weer precies hetzelfde als in Jerez.

 

De foto bovenaan dit artikel is trouwens gemaakt door Lotus zelf. Het team plaatste de foto zojuist op hun Facebook-pagina.

 

Update 11:54: De nieuwe Renault is door de crashtest van de FIA gekomen, meldt Autosport. Daarmee is het nu een zekerheid dat de wagen op 7 februari aan het werk mag.

 

Update 12:48: Onderaan dit artikel vind je een album met foto´s van de eerste meters van Räikkönen in een F1-auto in twee jaar tijd. Deze foto’s zijn gemaakt door Lotus en vrijgegeven via Twitter en Facebook.

 

Update 14:07: Lotus-woordvoerder Stéphane Samson heeft via zijn Twitter-account de eerste foto’s met een hoge resolutie vrijgegeven. Je vindt ze hieronder!