Jarno Opmeer heeft op de Hungaroring zijn eerste punten in de Formule Renault 2.0 Eurocup gescoord. Richard Verschoor had een pechweekend in Hongarije.

Renault-protegé Opmeer kwalificeerde zich als vijftiende voor de eerste van drie races op het circuit nabij Boedapest, maar knokte zich naar de achtste plek aan de finish op de baan waar inhalen toch niet als makkelijk bekendstaat.

First points in the bag. from p15 to p8! ?

Een bericht gedeeld door jarno opmeer (@jarnoopmeer) op

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Red Bull-junior Verschoor viel na vijf ronden uit, nadat hij – vertrokken vanaf P8 – op de zevende plek rijdend werd geraakt door Thomas Maxwell en Alex Peroni, waarvoor Maxwell als schuldige aangewezen werd en later een gridstraf kreeg.

De andere Red Bull-junioren Dan Ticktum en Neil Verhagen verging het beter. Ticktum won de eerste race. Verhagen, die net als Opmeer en Verschoor voor het Nederlandse MP Motorsport rijdt, werd derde.

In de tweede race zaten punten er helaas niet in voor de Nederlanders, met Opmeer die als veertiende vertrok en finishte. Verschoor moest het na een start vanaf de 24ste plek met de 25ste in de einduitslag doen, met tien tellen straf aan zijn broek voor het overschrijden van de track limits.

In de derde wedstrijd op de Hungaroring greep Opmeer op P12 net naast de punten. Jammer, want hij was als negende gestart. Verschoor begon en eindigde de laatste race als achttiende.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Fransman Gabriel Aubry won de tweede en derde race. Will Palmer, het broertje van Formule 1-coureur Jolyon, blijft dankzij een tweede en vierde plek aan kop in de stand, voor Robert Shwartzman en Sacha Fenestraz. Verschoor staat, praktisch halverwege het seizoen, tiende in de tussenstand. Opmeer staat met de vier punten uit Hongarije achter zijn naam op de achttiende stek.