De Nederlandse racetalenten Richard Verschoor en Jarno Opmeer hebben afgelopen weekend hun debuut in de Formule Renault 2.0 gemaakt. Het was niet het debuut waar Red Bull-junior Verschoor en Renault-talent Opmeer vooraf op hadden gehoopt.

Verschoor en Opmeer, die daarnaast ook allebei deel uitmaken van het KNAF Talent First-programma voor jong racetalent, komen allebei uit voor het Nederlandse MP Motorsport en reden op Monza hun allereerste race in de Formule Renault 2.0 Eurocup, wat feitelijk het Europees Kampioenschap is.

De twee Nederlanders, die vorig jaar furore maakten in verschillende Formule 4-kampioenschappen – met Verschoor en Opmeer de nummer één en twee in het Noord-Europese kampioenschap en ook nog een titel in de Spaanse Formule 4 voor Verschoor – kwalificeerden zich op Monza in de middenmoot.

In het veld van dertig deelnemers, waarvan een deel ook vorig jaar al meedeed en dus een aardige ervaringsvoorsprong heeft, begon Verschoor de eerste race van P12 en Opmeer van P16. Opmeer werd gelijk bij de start echter aangetikt, viel terug en finishte na een inhaalslag alsnog als achttiende.

Voor Opmeer ging het twee keer mis bij de start. Foto: Renault Sport.

Red Bull-junior Verschoor maakte daarentegen een plekje winst in de openingsronde en schoof daarna nog een plaatsje op om race één vervolgens als tiende te finishen en zo gelijk een puntje te scoren. Meer plekken goedmaken was lastig in een door twee safety car-periodes onderbroken race.

Voor race twee mocht Opmeer zich op de negende gridpositie opstellen en Verschoor op de dertiende. Helaas voor Opmeer ging het weer mis bij de start. “Nu was het in de eerste bocht raak”, baalt hij na ten overstaan van de KNAF-website.

Bad weekend in monza. Loads of homework to do for silverstone!

Een bericht gedeeld door jarno opmeer (@jarnoopmeer) op

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Een ongeluk komt echter nooit alleen en Opmeer liep later ook nog schade op aan zijn voorvleugel. De Nederlander moest zelfs een ongeplande pitstop maken en eindigde uiteindelijk als 21ste. In tegenstelling tot Opmeer had Verschoor een goede start gehad, hij sprong daarbij van P13 naar P9.

De race werd na de eerste ronde geneutraliseerd, waarna Verschoor zich na de hervatting nog naar de zevende plek – goed voor zes punten – opwerkte. “Ondanks dat ik twee keer in de punten ben geëindigd, had ik op meer gehoopt”, erkent hij echter, eveneens tegenover KNAF.nl.

“De snelheid in de race was goed en het inhalen ging prima, maar de kwalificatie moet gewoon beter, waardoor je uitgangspositie in de race gunstiger wordt en je niet achter mensen vast komt te zitten”, zegt de coureur die ook zegt dat hij ‘dus niet tevreden kan zijn’.

De eerste race op Monza werd gewonnen door de Rus Robert Shwartzman, de tweede door Will Palmer, het jongere broertje van Formule 1-coureur Jolyon. Hij gaat ook aan kop in de stand. De volgende races zijn 13 en 14 mei op Silverstone.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.