*

FR3.5: Magnussen kampioen na zege in Barcelona

Redactie

Redactie

19 oktober 2013 15:18

FR3.5: Magnussen kampioen na zege in Barcelona
Racepictures

McLaren-protegé Kevin Magnussen heeft de titelstrijd in de Formule Renault 3.5 in zijn voordeel beslist. Op het Circuit de Catalunya in Barcelona was de Deen te sterk voor zijn rivaal Stoffel Vandoorne.

Magnussen trainde zich vanochtend naar de poleposition en wist die in de race te verzilveren: de DAMS-coureur kwam goed weg toen het licht op groen sprong en onttrok zich aan de startcrash in bocht twee, waar onder meer de Nederlander Nigel Melker bij betrokken was.

Hoewel de startcrash voor een Safety Car-situatie zorgde, wist de vandaag ijzersterke Magnussen zijn leidende positie ‘gewoon’ te behouden bij de herstart, voor de Engelsman Will Stevens en zijn titelrivaal, en mede McLaren-beschermeling, Vandoorne.

In de opvolgende ronden joeg Stevens Magnussen nog wel flink op, maar Magnussen hield zijn hoofd koel en claimde zo aan het eind van de rit zowel de zege alsmede het kampioenschap, aangezien Vandoorne met zijn derde plaats een dusdanig grote achterstand heeft opgelopen dat hij Magnussen morgen – in de laatste race van dit Formule Renault 3.5-seizoen – niet meer kan achterhalen.

Melker & Vandoorne
Nigel Melker was zoals gezegd betrokken bij de crash in bocht twee en dat betekende ook gelijk einde verhaal voor de coureur uit Barendrecht. Melker moet later vanmiddag overigens nog langs bij de wedstrijdleiding om zijn rol uit te leggen in het incident dat voor vier andere coureurs eveneens einde race betekende.

Voor de Belg Stoffel Vandoorne is de titel dus weg, maar de kans dat hij vice-kampioen wordt is groot. Zijn voorsprong op nummer drie António Félix da Costa bedraagt 24 punten, dus tenzij Da Costa morgen wint en Vandoorne niet scoort, is hij zeker van de tweede plek.

FR2.0
De Nederlander Nyck de Vries heeft in Barcelona in de klasse onder de Formule Renault 3.5, de Formule Renault 2.0, van zich doen spreken door de Eurocup-race aldaar met ruime voorsprong te winnen.

De achtienjarige De Vries, net als Magnussen en Vandoorne onderdeel van McLarens Young Driver Programme, is op dreef sinds de hervatting van het seizoen en pakte sinds de zomerstop vier podiumplekken, waaronder nu twee overwinningen.

Gerelateerd