Michael Schumacher is gewaarschuwd, zijn oude rivaal Heinz-Harald Frentzen vertegenwoordigt in Singapore de visie van de coureurs op race-incidenten.

Frentzen en Schumacher waren teamgenoten in het opleidingsprogramma van Mercedes. Oude vrienden zijn het echter niet, onder meer doordat Schumacher er met de vriendin van Frentzen vandoor ging.

Ook in de Formule 1 was Schumacher zijn landgenoot te snel af. Terwijl Schumacher in 1991 een stormachtige start maakte in de Formule 1, moest Frentzen tot 1994 wachten op zijn debuut. Tegenover de zeven wereldtitels en vele records van Schumacher kan Frentzen slechts drie overwinningen en het vice-kampioenschap van 1997 stellen (een positie die hij nota bene te danken had aan de diskwalificatie van Schumacher dat jaar).

Frentzens Formule 1-carrière eindigde in 2003. Daarna reed hij enkele jaren DTM. Dit jaar is de Duitser actief in het ADAC GT-kampioenschap. Zo was hij afgelopen weekend nog te vinden op het TT Circuit Assen. Komend weekend bevindt hij zich op uitnodiging van de FIA in Singapore. Net als vorig jaar in Valencia zal hij als racesteward fungeren.

In Monza kwam Schumacher weg met enkele discutabele blokkeeracties, onder meer doordat de wedstrijdleiding het te druk had met een ander incident. Het valt te bezien of zijn oude vriend Frentzen even coulant zal zijn. Al worden de stewards uiteraard geacht objectief en onafhankelijk te zijn en wordt Frentzen bijgestaan door drie andere FIA-stewards.