Volgens dagblad De Limburger wordt Robin Frijns aankomend seizoen de testcoureur van Caterham. De 22-jarige Nederlander zou acht keer in actie mogen komen tijdens een Grand Prix-weekend en acht keer tijdens officiële testdagen.

In tegenstelling met Frijns’ eerdere testrol bij Sauber zou de Nederlander nu dus wel de mogelijkheid krijgen om tijdens vrije trainingen te testen. Ook is er een kans dat Frijns zijn Grand Prix-debuut mag maken in het geval een van Caterhams eerste coureurs niet kan deelnemen. Volgens De Limburger is de Maastrichtenaar bijna rond met het team en komt hij tijdens de eerste wintertest in Jerez al in actie voor zijn nieuwe werkgever.

Caterham wil niet reageren op de berichten. “Ik ben bang dat ik niet meer kan zeggen dan dat we onze line-up te zijner tijd aan zullen kondigen”, meldt een woordvoerder van de Maleisische renstal aan F1Today.net. Ook Frijns zelf wil niets zeggen over de geruchten: “We werken aan onze opties voor 2014 en natuurlijk kijken we daarbij ook naar de Formule 1.”

Wanneer Caterham de onduidelijkheid over hun rijderskeuze gaat verbreken is nog onbekend, maar volgens het team gebeurt dat binnenkort. Onder andere Kamui Kobayashi, Marcus Ericsson en Giedo van der Garde komen in aanmerking voor een stoeltje.