Robin Frijns testte in Abu Dhabi voor Sauber. De renstal kijkt terug op een geslaagde test. En ook onze landgenoot is voorzichtig tevreden met zijn werk.

“Anders”, zegt Frijns als Formule 1 hem vraagt naar zijn eerste indruk van zijn Formule 1-test. “Het was een mooie ervaring, maar zeker niet eenvoudig met al die knopjes op het stuur. Een paar weken geleden heb ik al een handleiding toegestuurd gekregen en die goed bestudeerd. In die zin was ik dus voorbereid, maar om daadwerkelijk terwijl je rijdt het stuur te bedienen, de DRS en KERS te gebruiken, is in eerste instantie nogal overweldigend.”

Maar ’s middags had hij het stuur onder de knie. “Toen was ik veel meer gefocust op het rijden dan op het stuur. Wat dat betreft was het niet vervelend dat we ’s ochtends zo veel installatierondes deden, dat gaf mij de gelegenheid alle knopjes en handelingen te leren. Daarna kon ik me pas focussen op de baan en de auto. Bovendien komt er zo veel op je af, dat leer je niet in een dag. Maar het belangrijkste heb ik wel opgepikt.”

Fysiek hield de Limburger zich goed staande. “Ik heb geen problemen gehad. Alleen de laatste sessie was ik moe. Mijn rug en nek hebben het zwaar te verduren gehad, maar dat was te verwachten. Maar mijn fitnessniveau was zeker niet slecht.”

De 21-jarige was ook positief over de samenwerking met het team. “Ze gaven me de ruimte wanneer ik dat nodig had en dat vond ik erg fijn.” Al met al kijkt Frijns terug op een zeer geslaagde dag. “Ik ben niet snel tevreden. Eigenlijk ben ik nooit blij met mijn prestaties. Het moet altijd beter. Maar vandaag had ik voor het eerst het gevoel dat ik redelijk tevreden mocht zijn.”

Wil je meer weten over Robin Frijns en zijn eerste Formule 1-test? Vrijdag 9 november ligt de nieuwe editie van Formule 1 in de winkel met een uitgebreide reportage.