Robin Frijns maakt in Bahrein zijn GP2-debuut voor Hilmer Motorsport. De test- en reservecoureur van Sauber wist geen vast zitje te veroveren in de klasse. Hilmer Motorsport wil hem nu alsnog hebben om het team verder naar voren te brengen.

Eerder moest Frijns aanbiedingen van andere GP2-teams laten schieten. Dat kwam de Limburger op onbegrip te staan: sommige media interpreteerden de afzegging van Frijns om bij een minder goed team te tekenen, af als arrogantie. “Maar met arrogantie had dat niets te maken”, vertelt Frijns aan de telefoon. “Bij die andere teams moest ik geld meebrengen, en dat heb ik niet. Bij Hilmer mag ik voor het raceweekend in Bahrein gratis instappen. En ik zou wel gek zijn om dat te weigeren. Ik wil alleen maar racen.”

Frijns kijkt ernaar uit zich met de andere GP2-coureurs te meten. “Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Het niveau in de GP2 is hoog en Hilmer is een nieuw team. Ze hebben mij benaderd om het team verder naar voren te brengen.”

Met de overstap naar het voormalig Ocean Racing Technology team probeert Frijns vooral eerst punten scoren. “Je vecht als nieuwkomer tegen de gevestigde orde. Zij hebben al veel data verzameld en coureurs met veel races achter hun naam. Ik ben er echter niet bang voor. Ik zie het vooral als een nieuwe uitdaging.”

Aan het begin van het raceseizoen testte Frijns voor Trident Racing en Russian Time. Tot een overeenkomst kwam het zoals gezegd niet. Na de seizoensopener in Maleisië gemist te hebben, komt Frijns nu dus in Bahrein alsnog in actie en daar hoopt hij een langer verblijf in de klasse te kunnen afdwingen. “Voorlopig is de deal voor een weekend. Maar aan mij zal het niet liggen. Hopelijk is nu ook het verhaal uit de wereld dat ik me te goed voel voor de GP2. Want dat is natuurlijk flauwekul.”

Op de website motorsport-total.com reageert teambaas Franz Hilmer opgetogen over een overeenkomst met Frijns. “Ik ben er blij mee dat Robin het vertrouwen in ons heeft om in Bahrein voor ons team te rijden. Dankzij de hulp van zijn manager Werner Heinz en Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn is deze overeenkomst tot stand gekomen. We willen graag dat Robin voor de rest van het seizoen voor ons blijft rijden en daar gaan we ons best voor doen.”

Frijns neemt bij Hilmer overigens de plek in van de Amerikaan Conor Daly. Die had eveneens een overeenkomst voor een weekend, maar Daly richt zich voorlopig op zijn eerste deelname aan de Indy 500, op 26 mei. Daly werd in Maleisie zevende tijdens de sprintrace en haalde zo de eerste punten voor het nieuwe team binnen.