Robin Frijns rijdt komend seizoen voor Fortec in de Renault World Series 3.5. De regerend Europees kampioen Formule Renault denkt mee te doen voor overwinningen.

 

Frijns maakte de overeenkomst tussen hem en Fortec vorige maand al bekend in Formule 1 magazine, maar pas vandaag werd het nieuws wereldkundig gemaakt. “Fortec is vorig jaar als tweede geëindigd in het kampioenschap”, aldus Frijns. “Toen ik eind 2011 een test voor ze deed, had ik direct een goed gevoel bij dit team.”

 

Frijns reed vorig jaar in de Formule Renault Eurocup, het kleine broertje van de World Series. Hoewel die klasse voor Frijns na zijn titel in de Formule BMW niet de eerste keus was, verhuisde hij met zijn team Kaufmann Racing mee naar de tweeliter Renaults. Een keuze die goed uitpakte, want Frijns werd opnieuw kampioen.

 

In de World Series verwacht de twintigjarige Limburger wat meer tijd nodig te hebben. “In principe is het een tweejarenplan. In mijn eerste jaar hoop ik een aantal overwinningen te boeken en daarvoor ben ik bij Fortec aan het juiste adres.”

 

Het seizoen van de Renault World Series telt negen raceweekends met elk twee races, afgezien van de enkele race in het voorprogramma van de Grand Prix van Monaco. Op 5 mei trapt de klasse af in het Spaanse Motorland Aragon.