Robin Frijns zal komende donderdag zijn eerste kilometers als testrijder voor zijn nieuwe team Caterham maken. De Limburger krijgt naar verwachting de hele dag de tijd in de Caterham CT04.

Na in 2013 als testrijder bij zijn vorige werkgever Sauber niet veel te hebben gereden, begint Frijns zijn dienstverband als derde man bij Caterham in ieder geval veelbelovend: de Limburger krijgt namelijk gelijk tijdens de eerste testweek al een hele testdag in de auto.

Nadat vaste coureur Marcus Ericsson de nieuwe Caterham op dinsdag zijn vuurdoop zal geven en ook op woensdag in de bolide zit, mag Frijns op donderdag aan de slag. Op vrijdag is het tenslotte de beurt aan Kamui Kobayashi, Caterhams andere racecoureur.

Caterham is het derde team waarvoor Frijns Formule 1-kilometers zal maken. De Nederlander testte eerder voor Sauber – gedurende één dag in 2012 en twee dagen in 2013 – en Red Bull, waarvoor hij in 2012 als koploper in de Formule Renault 3.5 een dag mocht testen.

Frijns – die de Formule Renault 3.5 vervolgens ook won in 2012, nadat hij in de jaren daarvoor titels had gepakt in de Formule Renault 2.0 en Formule BMW – is er als test- en reserverijder van Caterham verder van verzekerd dat hij dit jaar meerdere vrijdagtrainingen mag rijden.

Beeld © CaterhamF1.

Meer over Frijns en zijn rol bij Caterham in het nieuwe nummer van Formule 1, dat op vrijdag 31 januari verschijnt!