Bruno Senna en Vitaly Petrov eindigden in Abu Dhabi tot hun teleurstelling buiten de punten. Het Renault-duo wijst als reden hiervoor naar een reeks van problemen en een gebrek aan snelheid van de auto.

Senna eindigde op het Yas Marina Circuit slechts als zestiende en somt op hoe zijn race op zo’n teleurstelling heeft kunnen uitlopen: “We hadden een KERS-probleem, kregen een doorrijstraf opgelegd, gokten verkeerd met onze pitstopstrategie en beschikten hier ook nog eens over een auto die het hele weekend eigenlijk niet goed is geweest.”

“Laten we dus maar eerlijk zijn en toegeven dat we niets positiefs aan deze race hebben overgehouden”, stelt Senna voor, waarna hij nog wel een uitzondering maakt waar het zijn eigen prestatie aangaat: “Ik denk dat ik dit weekend wel heb laten zien dat ik zo snel ben als onder de omstandigheden mogelijk is.”

Teamgenoot Vitaly Petrov deed het op plaats veertien ietsje beter dan Senna. Ook hij kan echter niet tevreden zijn. “Het was een frustrerende middag, zeker aangezien mijn verstelbare achtervleugel niet werkte en ik daardoor hulpeloos was in duel met de auto’s om mij heen.”

“Door middel van het omzetten van onze strategie probeerden we dit nog op te lossen, maar ook dat pakte niet goed uit. Aan het eind van de rit waren we ook gewoon niet snel genoeg om punten te scoren.”