Mike Gascoyne, de chief technical engineer van Team Lotus, denkt dat de groen-gele formatie in Canada de afstand naar het middenveld wederom ietwat kan verkleinen.

Lotus komt het hele jaar door al stapsgewijs dichter bij het middenveld, zoals ook het vooraf gestelde doel is van de renstal uit Norfolk.

Om dit continu te blijven doen, komt het team met regelmaat met updates voor haar bolide, de T128, en ook in Canada is het weer zover: “We hebben een pakket met weinig downforce geprepareerd en dat zou ons weer een stapje vooruit moeten brengen”, verkondigt Gascoyne tegenover Autosport.

“We zitten al dicht bij het middenveld”, constateert hij verder. “Het scheelt nog maar een paar tienden, dus hopelijk kan deze update ons helpen het gat te overbruggen.”

De technische man van de Engels-Maleisische equipe geeft verder aan dat Lotus ook nog altijd meer uit de updates kan persen die men iets meer dan een week geleden – tijdens de Grote Prijs van Spanje – voor het eerst op de auto had: “We moeten de geblazen diffusor beter leren begrijpen, maar Monaco was daar niet echt een geschikte plek voor.”

“Ik denk dus dat er nog meer in zit”, zo rondt vol vertrouwen Gascoyne af. “We komen er wel.”