Mike Gascoyne, het technische opperhoofd van het team dat volgend jaar Caterham wordt, is trots op wat de formatie onder de naam van Lotus heeft bereikt.

 

Gascoyne komt uit Norwich, een stad die deel uitmaakt van het graafschap Norfolk waar Team Lotus van oudsher haar wortels heeft liggen.

 

Als kind van de streek deed het Gascoyne dan ook veel om voor de huidige incarnatie van Lotus te werken: “Het was, omdat ik uit deze regio kom, extra bijzonder voor me om een team genaamd Lotus te helpen oprichten”, vertelt hij aan The Advertiser, een plaatselijke krant.

 

“Het is iets waar ik echt altijd trots op zal blijven”, beklemtoont Gascoyne. “Ik denk dat dat voor iedereen opgaat die hierbij betrokken was, want we hebben dit met veel overtuiging en de juiste insteek gedaan.”

Hoewel Gascoyne het natuurlijk jammer vindt dat ‘zijn’ renstal de Lotus-naam aan Renault/Genii Capital heeft verloren en volgend jaar verder gaat als Caterham, staat hij daar ook weer niet te lang bij stil: “Ik ben een volwassen vent en je moet ook gewoon praktisch zijn: dit was een beladen situatie en voor ons viel er daardoor verder niets meer te winnen door koste wat het kost als Lotus verder te gaan.”

 

“Met Caterham slaan we nu een andere koers in en hebben we meer mogelijkheden”, stelt de Engelsman, wiens technische afdeling de huidige locatie gaat verlaten en waarschijnlijk richting Leafield, nabij Silverstone en het ‘race-hart’ van Engeland, gaat verhuizen. “Het is moeilijk om goede mensen aan te trekken en bij je te houden als je in Norfolk zit, dus voor de lange termijn is dit de juiste beslissing.”

 

Gascoyne bendarukt verder dat hij Lotus/Caterham op de baan goede stappen vooruit heeft zien zetten, ook al zijn er nog geen punten gescoord. Daarnaast is hij zeer onder de indruk van de progressie die buiten het circuit gemaakt is. “Dat is voor buitenstaanders moeilijker te zien, maar we hebben de boel prima op de rails weten te zetten.”

 

“Voor 2012 staan we er daarom goed voor. Ik verwacht dat we dan ook dat we de stap volgend jaar definitief kunnen maken en ons bij de teams uit de gevestigde orde kunnen vestigen.”