Caterhams chief technical officer Mike Gascoyne denkt niet dat het team eronder zal lijden dat het gedurende het seizoen van Hingham naar Leafield gaat verhuizen.

 

Caterham F1, voorheen Lotus, is momenteel nog gevestigd in Hingham, nabij Norfolk, waar het originele Team Lotus ook in de buurt gevestigd was. Norfolk ligt echter nogal afgezonder in het oosten van Engeland, dus gedurende het aanstaande seizoen gaat de Formule 1-tak van de autofabrikant verkassen naar Leafield, dat een stuk dichter bij Silverstone ligt, waar veel Formule 1-teams gevestigd zijn.

 

Volgens de planning van Caterham moet de verhuizing in augustus rond zijn en moet men vanaf dan volledig vanuit Leafield kunnen opereren, waar het de voormalige fabriek van Arrows en Super Aguri zal betrekken. Een dergelijke verhuizing is geen makkelijke operatie, zo erkent ook Gascoyne, maar hij verwacht toch geen grote problemen: “Als je realistisch bent, moet je inzien dat zoiets nooit helemaal perfect verloopt, maar ik denk dat we het wel aankunnen”, zegt hij tegen Autosport.

 

“We hebben tussen 2009 en 2010 in vijf maanden tijd een Formule 1-team uit de grond gestampt, dus dit moet ook wel te doen zijn”, stelt Gascoyne, die benadrukt dat bewust gekozen is om een deel van de verhuizing in augustus te laten plaatsvinden: “Dan is het zomerstop en racen we niet, dus dat komt ons goed uit.”

 

“Het is bovendien niet zo dat we het gehele bedrijf verhuizen en Norfolk verlaten”, licht hij verder toe. “Deze fabriek blijft gewoon open en we hoeven daardoor niet overdreven te haasten, dus dat maakt het allemaal wat makkelijker”, refereert hij aan het feit dat Caterham Cars wel in Norfolk blijft en niet met de Formule 1-afdeling meeverhuist naar Leafield.