Pierre Gasly baalt van de crash met Lance Stroll bij de start van de Grand Prix van Abu Dhabi. De Fransman zag door die crash de kans op de zesde plaats in het kampioenschap in rook opgaan. 

In de eerste bocht ging het al mis voor Gasly. De Fransman kreeg een tik van Lance Stroll aan de achterkant waardoor hij zijn voorvleugel kapot reed op de Racing Point van Sergio Pérez. Gasly maakte direct een pitstop maar die duurde heel lang omdat de monteurs moeite hadden om de voorvleugel te vervangen. Hij verloor daardoor de kans op de zesde plaats in het kampioenschap, die Carlos Sainz met zijn tiende plaats in de race opeiste.

”Ik walg gewoon van wat er gebeurde”, zegt Gasly tegen het Franse Canal+. ”We hadden duidelijk de potentie om de zesde plaats te behouden. Het is vervelend als dit soort dingen gebeuren”, aldus de Fransman, die Stroll de schuld geeft van het incident. ”Met hem achter je is er een 50-50 kans dat het fout gaat.”

‘Kans op goed resultaat’
Na afloop van de race is over de boordradio te horen dat Gasly gefrustreerd is. ”Waar zijn Albon en Sainz geëindigd?” Als hij te horen krijgt dat Sainz tiende werd en Albon zesde, slaat de Fransman met zijn arm in de lucht. ”Meen je dit?”, is het licht geïrriteerde antwoord van Gasly.

Lees ook: Tranen op de boordradio: ‘Ben je nou aan het huilen?’

”Het is echt balen. We hadden een goed tempo, we hadden een goede auto, we werkten het hele weekend heel hard en als je ziet waar Sainz en Kvyat eindigden, maakten we zeker kans op een goed resultaat”, sluit Gasly af.

Foto: Motorsport Images