De Grand Prix van Abu Dhabi stond in het teken van het afscheid van Nico Hülkenberg en Robert Kubica, maar ook Lando Norris kon zichzelf niet inhouden bij het afscheid van zijn engineer. Een overzicht van de mooiste boordradio’s na afloop van de race.

”Het was me een genoegen. Ik heb veel te danken aan één persoon. Die persoon is Jarvis. Dank je wel voor alles wat je hebt gedaan”, zegt Lando Norris tegen Andrew Jarvis, zijn engineer die afscheid neemt. Opvallend is daarbij dat tweemaal de radio uitvalt.

”Ik ben niet zo van de toespraken, maar je bent een absolute legende, ik kan niet geloven wat een debuutjaar je hebt gehad en ik ben blij dat ik dat met jou mocht delen”, zegt Jarvis, waarna duidelijk te horen is dat de tranen er inschieten. ”Ben je nou aan het huilen?”, vraagt Norris eerst nog lachend af. Zijn lach verandert echter ook in tranen. ”Nu ben ik aan het huilen”, aldus de jonge Brit. ”Ik waardeer het”, klinkt de huilende Jarvis. ”Ik houd er niet van om te huilen en te lachen tegelijkertijd”, reageert Norris.

Lees ook: Hamilton sluit 2019 af in stijl met dominante zege

‘Spreek voor jezelf’
”Dank je wel Nico, de afgelopen drie jaar waren geweldig”, zegt Mark Slade, de engineer van Nico Hülkenberg. ”Dank je wel, ik wou dat ik hetzelfde kon zeggen”, grapt de 32-jarige Duitser, waarna zijn engineer in lachen uitbarst. ”Ik plaag je alleen maar”, voegt de Renault-coureur voor de zekerheid toe.

Lees ook: Szafnauer hoopt op terugkeer Hülkenberg: ‘Hij is getalenteerd’

”Bedankt iedereen voor dit seizoen, eigenlijk twee seizoenen”, zegt Robert Kubica, die vorig seizoen al meerdere keren testte voor Williams. ”Het was niet gemakkelijk. Jullie hebben het goed gedaan, veel succes in de toekomst”, aldus de 34-jarige Pool. ”Bedankt, het was een lastig jaar voor iedereen”, antwoordt zijn engineer. ”Het was me een genoegen om samen te werken.” Kubica reageert daarop grappend: ”Spreek voor jezelf.”

Foto: Motorsport Images

Teleurstelling
Gasly was vooral bezig met zijn plaats in het kampioenschap. ”Waar zijn Albon en Sainz geëindigd?” Als hij te horen krijgt dat Sainz tiende werd en Albon zesde, slaat de Fransman met zijn arm in de lucht. ”Meen je dit?”, is het licht geïrriteerde antwoord van Gasly.

Sergio Pérez vond dat de inhaalactie op Norris in de laatste ronde één van zijn beste inhaalacties was. ”Dit is voor het team. Bedankt allemaal. Dit is het begin van een fantastisch avontuur. We zullen nooit opgeven”, aldus Pérez, die nog donuts wil draaien maar het team geeft hem daar geen toestemming voor, wat leidt tot teleurstelling bij de Mexicaan.

Foto: Motorsport Images

‘Zag je die inhaalactie?’
”Het was een ongelooflijk seizoen, bedankt iedereen. Het was een gek seizoen, met hoogte- en dieptepunten. Ik zal sommige momenten nooit vergeten”, aldus Charles Leclerc.

”Als je volgend jaar net zo goed blijft rijden in de eerste ronde, dan is alles mogelijk”, wordt Kevin Magnussen verteld.

”Goed zo Carlos, dat was het puntje dat we nodig hadden!”, zegt de engineer van Carlos Sainz, die in de laatste ronde nog Hülkenberg voorbij ging voor de tiende plaats. ”Mijn hemel, zag je die inhaalactie?”, klinkt de opgeluchte Sainz. ”Ging ik ervoor, of ging ik ervoor?”

Lees ook: Sainz pakt op valreep plek zes in kampioenschap: ‘Beste jaar ooit’

Foto: Motorsport Images