Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer, de voormalig teambaas van Nico Hülkenberg, hoopt dat de 32-jarige Duitser ooit nog terug zal keren in de Formule 1. Volgens Szafnauer is Hülkenberg heel direct en eerlijk en is hij goed genoeg voor de Formule 1.

Nico Hülkenberg rijdt in Abu Dhabi voorlopig zijn laatste Formule 1-race. Hij moet plaatsmaken voor de terugkerende Esteban Ocon en alle stoeltjes zijn inmiddels bezet voor 2020. Otmar Szafnauer, de teambaas van Hülkenberg in zijn tijd bij Force India, hoopt dat dit niet het einde is van de Formule 1-carrière van de Duitser.

”Ik mag Nico wel”, zegt Szafnauer tegen Racefans.net. ”Hij is getalenteerd. Hij is een aardige kerel en als je hem beter leert kennen is hij heel direct en eerlijk. Hij windt er geen doekjes om, wat in dat opzicht fijn is. Hij is goed genoeg voor de Formule 1. Hopelijk komt het allemaal goed en komt hij op een dag terug”, aldus de Roemeen.

Lees ook: Abiteboul: ‘Hülkenberg heeft een belangrijke rol gespeeld bij onze vooruitgang’

Otmar Szafnauer en Nico Hülkenberg, in 2011 nog testcoureur voor Force India. Foto: Motorsport Images

‘Even weg van het racen’
Hülkenberg lijkt zelf weinig moeite te hebben met zijn afscheid. ”Ik kan ermee leven, het is niet iets nieuws. Ik wist dat dit eraan zat te komen en ik kijk juist uit naar wat de toekomst zal brengen. Niemand weet nog wat er gaat gebeuren, maar het is goed voor mij om even weg te gaan van het racen. Dan zullen we wel zien waar ik aan toe ben”, aldus Hülkenberg.

”Sinds mijn zevende is dit mijn leven geweest. Natuurlijk zal het dus wel heel anders zijn, misschien zal ik er zelfs wel even van schrikken. Ik ga niet op een lange vakantie. Ik wil over het algemeen wel blijven racen. De Formule 1 is uniek, cool en speciaal, dus ik voel me bevoorrecht om deel te hebben uitgemaakt van deze wereld. Maar je moet je aan een schema houden, je reist veel en hebt veel verplichtingen tussendoor, dat kan best wel intens zijn”, aldus de Renault-coureur.

Lees ook: Hülkenberg: ‘Goed om even weg te gaan van het racen’

Foto: Motorsport Images