Renault-teambaas Cyril Abiteboul zegt dat Nico Hülkenberg een ‘belangrijke rol’ heeft gespeeld bij de ‘wederopbouw en vooruitgang’ van het team. Hülkenberg zelf zegt te hebben genoten van zijn tijd bij de Franse renstal: ”Het zijn drie memorabele jaren geweest voor mij bij Renault.”

Nico Hülkenberg maakt in 2020 plaats bij Renault voor de terugkerende Esteban Ocon. Hülkenberg zit momenteel zonder stoeltje voor volgend seizoen en daar lijkt ook weinig verandering in te komen. Alleen Williams heeft nog een enkel zitje te vergeven, maar die lijkt naar alle waarschijnlijkheid gereserveerd te zijn voor Formule 2-coureur Nicholas Latifi. Renault-teambaas Abiteboul prijst de ‘belangrijke’ bijdragen van Hülkenberg, die sinds 2017 bij het Franse team zit.

”Nico heeft een belangrijke rol gespeeld bij onze wederopbouw en vooruitgang”, zegt Abiteboul tegen Formula1.com. ”We hebben veel gehad aan zijn ervaring en vermogen om sterke resultaten te leveren en hij heeft een belangrijke rol gespeeld in het Formule 1-avontuur van Renault. We willen ervoor zorgen dat we onze tijd samen beëindigen met het best mogelijke resultaat”, aldus de Fransman.

‘Memorabele jaren’
Hülkenberg zegt dat hij heeft genoten van zijn tijd bij Renault. ”Het zijn drie memorabele jaren geweest voor mij bij Renault. We hebben hoogte- en dieptepunten gekend, maar ik heb genoten van mijn tijd als coureur hier. We hebben goede resultaten behaald en ook momenten gehad dat we er net naast grepen. Het zijn allemaal momenten die ik me nog een lange tijd zal herinneren”, aldus Hülkenberg.

Vorig jaar duurde de Grand Prix van Abu Dhabi voor Hülkenberg niet zo lang: de 32-jarige Duitser kwam in de eerste ronde al in aanraking met Romain Grosjean en vloog over de kop. Hülkenberg staat dertiende in het klassement met 37 punten. Hij heeft daarmee een achterstand van zes punten op Kimi Räikkönen en een magere voorsprong van twee punten op Daniil Kvyat.

Foto: Motorsport Images