Toro Rosso-coureur Pierre Gasly wil meer betrokken raken bij simracen, omdat hij het interessant vindt om te zien. De Fransman zegt dat de simraces bij de F1 Esports ‘bijna spannender zijn’ dan de echte Formule 1-races. 

De F1 Esports is een kampioenschap waarbij, sinds dit seizoen, alle Formule 1-teams met twee simracers het tegen elkaar opnemen in de officiële Formule 1-game. Afgelopen woensdag was het eerste evenement van het derde seizoen, en Pierre Gasly was daarbij aanwezig.

”Esports is iets wat echt heel snel zal groeien”, zegt Gasly in gesprek met Motorsport.com. ”Het is nu al heel groot. Ik ben zelf ook een gamer. Ik speel de Formule 1-games, maar ook spellen als Call of Duty en FIFA. Ik volg de esports veel. Het is een enorme business, en het zal alleen maar blijven groeien”, aldus de 23-jarige Fransman.

Vanwege zijn interesse in games en simracen, wil Gasly meer betrokken raken in die wereld. ”Er doen zoveel mensen mee, en daarom denk ik ook dat het niveau van de F1 Esports veel hoger ligt dan vorig jaar. Volgend jaar zal het niveau nog hoger liggen. Het is best spannend en interessant om naar te kijken, ik wil wel meer betrokken raken in deze wereld”, aldus Gasly.

Foto: Motorsport Images

Puur millimeterwerk
De Toro Rosso-coureur is onder de indruk van vaardigheden van de deelnemers. ”Ik was er vorig seizoen ook al bij. Ik ben altijd onder de indruk van het niveau van deze jongens. De manier waarop ze rijden en racen is echt clean. Ik kijk dan naar de lijnen die ze nemen, en dat is echt ongelooflijk. Dat is puur racen, millimeterwerk langs de muren in elke bocht (bij Bakoe)”, aldus Gasly.

De 23-jarige Fransman die in de zomerstop terugkeerde bij Toro Rosso, vindt de races bijna spannender dan de echte Formule 1-races. ”Wat ik zo mooi vond was hoe ze hun inhaalacties voorbereiden en de manier waarop ze hun batterijen opladen. Het is allemaal volgens plan, je kan echt zien wanneer iemand een inhaalactie gaat proberen. De races zijn bijna spannender dan onze races. Het is erg leuk om naar te kijken”, sluit Gasly af.