*

Gasly happy, maar voorzichtig: ‘Een positieve dag, maar ook pas vrijdag’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 juli 2019 17:46

Gasly happy, maar voorzichtig: ‘Een positieve dag, maar ook pas vrijdag’
Motorsport Images

Een mooie opsteker, dat was Pierre Gasly’s snelste tijd in de eerste vrije training op Silverstone, al is het zoals ook de Fransman zelf erkent het bekende verhaal van de ene zwaluw die nog geen zomer maakt. “Het is pas vrijdag.”

De bij Red Bull zo onder druk staande Gasly sloot de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Engeland ruim vier tienden sneller af dan de nummer twee Valtteri Bottas, en meer dan acht tienden voor teamgenoot Max Verstappen op P3. Ook in de tweede training was Gasly sneller dan de Nederlander, die zijn vrijdag afdeed als zijn misschien wel slechtste van het jaar.

Lees ook: ‘Niet de beste dag’ voor Verstappen: ‘Hebben nog veel werk te doen’

Op zijn beurt rept de tevreden Gasly daarentegen over een goede dag. “Ja, ik ben blij”, zegt hij. “Na het weekend in Oostenrijk hebben wel veel veranderd, heb ik hard met het team gewerkt aan wat zowel van mijn kant als samen beter kan. Dat lijkt hier vooralsnog goed te werken.”

“Dit was dus een positieve dag”, vertelt Gasly, die dat opvolgt met een aantal (ware) clichés over hoe dat nog niet te veel zegt aangezien het pas vrijdag is. “Dus laten we niet te opgewonden raken.” En: “Uiteindelijk gaat het erom zaterdag en zondag te presteren en geen fouten te maken.”

Lees ook: VT1: Pierre Gasly verrast in glibberige sessie op Silverstone, Verstappen derde

Geheel probleemloos verliep zijn vrijdag overigens niet, vanwege de tricky baanomstandigheden door de wind en het gladde asfalt, terwijl er in VT2 naar eigen zeggen een beter rondje in had gezeten. Desondanks verlaat Gasly het circuit vrijdagavond als tevreden man. “De performance is er en als ik kan rijden zoals ik wil, word ik daar happy van. Daarnaast ben ik blij dat de veranderingen werken die we sinds Oostenrijk hebben doorgevoerd.”

Lees meer over

Gasly Red Bull