*

Gasly neemt voorbeeld aan ‘meetlat Max’: ‘Wil gelijk races winnen als de auto goed genoeg is’

Daan de Geus

Daan de Geus

23 januari 2019 09:33

Gasly neemt voorbeeld aan ‘meetlat Max’: ‘Wil gelijk races winnen als de auto goed genoeg is’
Red Bull

Pierre Gasly stelt zichzelf geen specifieke doelen voor 2019, zijn eerste seizoen bij topteam Red Bull: “Maar als de auto goed genoeg is voor podiumplekken en zeges, wil ik die kans natuurlijk grijpen.”

Dat vertelt hij in een uitzending van de Franse sportradiozender RMC. De van Toro Rosso overgekomen coureur zegt dat hij zich geen doelen wil stellen omdat het lastig te zeggen is hoe competitief ‘zijn’ eerste Red Bull zal zijn. “Dat komt ook omdat de regels dit jaar veranderen en Red Bull van motorleverancier wisselt”, doelt hij op de overstap van Renault naar Honda-motoren.

Bij Toro Rosso reed Gasly zelf al met Honda’s, en vorig jaar had hij een stuk meer motoren nodig dan de drie die voor een seizoen zijn toegestaan. “Dat maakt het lastig om specifieke doelen te stellen voor 2019”, erkent de jonge Fransman, die dagsucces echter niet wil uitsluiten zolang Red Bulls RB15 daar goed genoeg voor is.

Gasly stapt daarbij in naast vijfvoudig racewinnaar Max Verstappen, die in 2016 zijn eerste race voor Red Bull gelijk won, maar stelde eerder al dat hij ‘niet als tweede coureur’ naar Red Bull komt. “Al is Max een fantastische graadmeter voor me, en zie ik het als een geweldige kans om naast hem te rijden.” Gasly erkent daarbij dat hij zeker nog dingen te leren heeft: “Want dit wordt pas mijn tweede seizoen in de Formule 1.”

Lees ook: Gasly: ‘Ik weet precies wat me te wachten staat naast Max’

“Ik had het er afgelopen weekend tijdens de Race of Champions nog over met Sebastian Vettel, en hij zei dat hij wat zijn persoonlijke ontwikkeling betreft pas tussen zijn 28ste en dertigste op zijn piek kwam. We ontwikkelen onszelf als coureurs dus continu, en ik weet daarom ook dat ikzelf alleen maar beter zal worden met meer ervaring.”

Lees ook: Tost: ‘Gasly gaat bij Red Bull aan de verwachtingen voldoen’