*

Gasly waarschuwt Verstappen: Ik kom niet als tweede coureur bij Red Bull

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

17 januari 2019 13:00

Gasly waarschuwt Verstappen: Ik kom niet als tweede coureur bij Red Bull
Red Bull

Pierre Gasly begint met een duidelijk doel aan zijn eerste seizoen bij Red Bull Racing: Max Verstappen het vuur aan de schenen leggen. De Fransman is niet van plan om een rol als tweede coureur op zich te nemen. “Daar kom ik niet voor.”

Gasly is het nieuwste Red Bull-talent dat de sprong naar het hoofdteam maakt. Hij is daar de opvolger van Daniel Ricciardo en dat zijn flinke schoenen om te vullen. Bovendien moet hij de strijd aan met Verstappen, die ruim 2,5 jaar ervaring heeft bij het team. Geen sinecure, beseft Gasly. “Het wordt voor mij een mooie uitdaging om plaats te nemen naast één van de beste coureurs van dit moment”, vertelt hij het Duitse Motorsport-Total.

Gasly ziet zijn nieuwe teamgenoot als ‘een van de snelste jongens in de paddock’.

Red Bull geeft Gasly in ieder geval de tijd om op snelheid te komen. Dr. Helmut Marko heeft al aangegeven dat de nieuweling halverwege 2019 een volwaardige vervanger moet zijn voor Ricciardo. Gasly rekent er zelf ook op dat hij even moet wennen. “Het kan even duren voordat ik competitief ben, maar ik ben hier niet om de tweede coureur te zijn. Dat is niet wat ik wil en niet waarmee ik tevreden zou zijn.”

Tijd nodig
“Natuurlijk zal ik in de loop van het seizoen verbeteren”, licht Gasly verder toe. Bij zijn debuut in 2017 was dat immers ook het geval. Zijn eerste races verliepen nog wat stroef, maar bij de seizoenstart in 2018 schitterde hij direct met een vierde plaats in Bahrein. Aan vertrouwen in eigen kunnen ontbreekt het Gasly dan ook niet. “Als ik een auto heb waarmee ik kan winnen, ga ik daar graag voor, maar als ik een auto heb die alleen goed genoeg is voor de top vijf, dan zal dat het doel zijn.”

Lees ook – Gasly klaar voor duel met Verstappen: ‘Ik weet dat ik snel ben’

“Deze dingen hebben tijd nodig”, beseft de coureur uit Rouen. “En Max is een van de snelste jongens in de paddock. Daar ben ik erg opgetogen over, want zo kom je zelf ook op een hoger niveau.”