Toro Rosso-teambaas Franz Tost denkt dat Pierre Gasly, die in 2019 de overstap maakt naar Red Bull, ook bij het topteam van de energiedrankfabrikant ‘aan de verwachtingen zal voldoen’.

Dat durft Tost in interview met SpeedWeek wel te stellen, na Gasly iets meer dan een jaar onder zijn hoede te hebben gehad bij opleidingsteam Toro Rosso.

Gevraagd hoe hij denkt dat Gasly het bij Red Bull tegen Max Verstappen gaat doen, laat Tost blijken dat hij er alle vertrouwen in heeft. “Het zal zeker enkele races kosten voor Pierre gewend is aan Red Bulls manier van werken, maar ik denk dat hij ook daar aan alle verwachtingen gaat voldoen.”
Lees ook: Gasly: ‘Weet precies wat me te wachten staat naast Max’

Tost met Hartley (midden) en Gasly. Foto: Red Bull.

Nieuwe line-up Toro Rosso
De Oostenrijker benadrukt daarbij dat Gasly ‘een zeer goede job heeft gedaan’ bij Toro Rosso in 2018, met 29 punten en een vijftiende plek in het WK. Over coureurs gesproken, valt er volgens Tost ‘niet veel meer aan toe te voegen’ dat Gasly’s teamgenoot Brendon Hartley daarentegen maar vier punten heeft gepakt.

Voor Hartley is in 2019 ook geen plek meer bij Toro Rosso, dat dan aantreedt met nieuwkomer Alexander Albon en de terugkerende Daniil Kvyat, die eerder in 2014 én 2016 en 2017 voor het team reed.

Lees ook: Hartley: ‘Heb niet bepaald genoten van alle politiek en geruchten in de F1’

Albon is volgens Tost een coureur die voor ‘positieve verrassingen’ kan zorgen: “Hij heeft zeer goede races gereden in de Formule 2, is snel en met zijn 22-jaar ook nog jong. Hij past dus goed bij Toro Rosso.”

Kvyats terugkeer is gezien hij in de herfst van 2017 door Red Bull en Toro Rosso gedumpt werd opmerkelijk, maar Tost heeft er alle vertrouwen in dat de Rus het een stuk beter gaat doen in zijn derde periode bij Toro Rosso. “Hij is een stuk beter dan zijn resultaten uit 2017 suggereren, heeft in 2018 veel geleerd (als simulatorcoureur van Ferrari, red.) en is een stuk rijper geworden. Daarnaast is hij tot op het bot gemotiveerd.”

Lees ook: De curieuze comeback van Daniil Kvyat

Na iets meer dan een jaar afwezigheid keert Kvyat in 2019 terug bij Toro Rosso. Foto: Sutton Images.