Pierre Gasly zegt ‘geen idee’ te hebben waarom hij tijdens de Grand Prix van Hongarije snelheid tekort kwam. Op de vrijdag stond de Fransman er nog goed bij, maar in de kwalificatie en de race was hij niet voorin te vinden. Hij wil de zomerstop gebruiken om te kijken wat er dit seizoen goed ging, en wat er nog beter kan.

”Ik heb geen idee. Het begon goed op vrijdag, toen was ik sterk. Maar vanaf de derde vrije training verloor ik veel snelheid en had ik moeite om grip te vinden”, verklaart Gasly tegen Motorsport.com. Op de vrijdag eindigde de Fransman nog op de vierde en zelfs eerste plaats, maar in de kwalificatie moest hij bijna een seconde toegeven op teamgenoot Max Verstappen.

”De kwalificatie verliep moeizaam. Ik haalde niet het maximale eruit. We hadden duidelijk niet de snelheid om vooraan mee te rijden, en dat was niet anders in de race. We moeten begrijpen waarom we zoveel snelheid verloren, zodat we sterker terugkomen in Spa. Op dit moment is er geen concreet antwoord”, aldus de 23-jarige Fransman.

Gasly ziet de zomerstop als de kans om te analyseren waar het fout ging. ”Ik denk dat het voor iedereen goed is dat we nu een pauze hebben en de eerste maanden kunnen analyseren. Wat ging er goed, en wat konden we beter doen? Uiteindelijk wil ik dan sterker terugkomen voor het tweede deel van het seizoen. Ik denk dat we veel hebben geleerd sinds het begin van het seizoen. Er is veel meer werk aan de winkel, maar we moeten de tijd nemen om er zeker van te zijn dat we scherper terugkeren”, voegt Gasly toe.

Lees ook: Een slechte start, weinig grip en slechts P6: weer ‘een zware race’ voor Gasly

Max Verstappen zette zijn teamgenoot Pierre Gasly op een ronde tijdens de Grand Prix van Hongarije. Foto: Motorsport Images

Positie onder druk
Bij Red Bull raakt het geduld inmiddels op, en Red Bull-teambaas Christian Horner was dan ook duidelijk niet tevreden na de Grand Prix van Hongarije. ”De start was niet goed, de eerste ronde was niet goed en hij hoort niet te vechten met Alfa Romeo of McLaren. Hij moet vechten met Ferrari en Mercedes. We doen er alles aan om hem erbij te helpen om dat te realiseren. Het is onze intentie om hem tot het einde van het seizoen bij het team te houden. Maar we moeten dringend betere resultaten van hem zien”, aldus Horner.

Gasly wil zich nog geen zorgen maken over zijn stoeltje. Hij zegt dat de speculaties er niet voor zorgen dat hij anders zal gaan rijden. ”Ik besteed daar geen aandacht aan. Ik doe gewoon mijn uiterste best en werk samen met het team. Meer kan ik niet doen”, aldus Gasly.

De Franse Red Bull-coureur staat momenteel zesde in het kampioenschap met 63 punten. Verstappen staat derde met 181 punten op zijn naam.

Lees ook: Horner niet blij met Gasly: ‘Horen niet te vechten met Alfa Romeo en McLaren’