Het gebeurde buiten het zicht van de camera’s, maar Pierre Gasly en Fernando Alonso hadden het flink met elkaar aan de stok in de race op Monza. De Spaanse veteraan hield zich daarbij niet aan de regels, stelt Gasly.

Nadat de safetycar – veroorzaakt door Brendon Hartley – in ronde drie de pits indook, zat Gasly achter Alonso op de baan. Gasly kwam bij de McLaren uit de slipstream en wilde in bocht één buitenom passeren, maar werd door Alonso van de baan gedrukt. Het incident was vergelijkbaar met dat van Magnussen en Alonso in de kwalificatie. Gasly werd over de kerbs gelanceerd en beschadigde zijn auto flink. “Ik beschadigde mijn vloer aan de rechterkant”, legt Gasly uit. “Daarna was de race zo goed als over, ik gleed alle kanten op en het was moeilijk om de finish te halen.”

Gasly reed flinke schade op de kerbs.

“Ik probeerde zoveel mogelijk op de baan te blijven, maar hij gaf me de ruimte niet”, legt Gasly na de race uit aan RaceFans.net. “Dus ik moest over de kerb en toen raakte hij me nog een keer. Volgens mij is zijn instelling wat anders omdat hij weet dat hij volgend jaar niet meer in de Formule 1 actief is. Het lijkt erop dat hij nog agressiever is dan eerst.”

“Ik vond het oneerlijk wat hij deed”, oordeelt Gasly. “We weten dat je één auto ruimte moet laten als er iemand naast je zit, en dat deed hij vandaag niet. Ik weet dat hij ons niet leuk vindt omdat we Honda-motoren hebben, maar dan alsnog. Ik ben niet iemand om hier een groot verhaal van te maken, als ik iets te zeggen heb dan vertel ik hem dat face-to-face.”

Gasly was overigens niet de enige coureur die dit weekend clashte met Alonso. In Q2 van de kwalificatie lag Magnussen namelijk met de Spanjaard overhoop, toen ze elkaar tegenkwamen in bocht één. Magnussen noemde het gedrag van Alonso respectloos en gaf aan dat hij “niet kon wachten tot Alonso stopt”.