McLaren ziet af van het plan om naast de Formule 1 in 2019 ook full-time aan de slag te gaan in de Amerikaanse Indycar Series. Een one-off deelname aan de Indy 500 blijft echter ‘interessant’.

Dat verklaart McLaren-ceo Zak Brown in Austin, gevraagd naar McLarens veelbesproken plannen voor een Amerikaans avontuur, waarbij Fernando Alonso – die de Formule 1 na dit seizoen verlaat – de beoogde kopman was voor een al dan niet in samenwerking met een andere renstal gerund McLaren Indycar-team.

“We hebben echter besloten in 2019 niet full-time in Indycar te gaan racen”, vertelt Brown nu. “We zijn er gewoon niet klaar voor, en concentreren ons momenteel heel erg op de Formule 1”, legt hij uit. Volgens Brown bestaat de wens om in Indycar uit te komen echter nog altijd: “Waarbij we aan de nabije toekomst denken.”

Lees ook: McLaren overweegt volwaardig Indycar-programma

Ondanks het afstel staat er in 2019 mogelijk toch één keer een McLaren aan de start in een Indycar-race, en dan in de grootste van allemaal: de Indianapolis 500. “De Indy 500 blijft interessant voor ons. Daar nemen we van de winter een beslissing over”, zegt Brown over de mogelijkheid die race als one-off te doen.

In de Indycar Series is het niet ongewoon alleen voor de Indy 500 een auto in te schrijven. McLaren deed dat in 2017 ook en zette Alonso toen in, in samenwerking met Andretti Autosport. “Volgens mij zou Fernando wel weer willen, maar zoals gezegd moeten we het eerst even wat rustiger hebben voor we erover kunnen nadenken.”

Lees ook: Alonso hoopt weer op deelname aan Indy 500 in 2019

Alonso’s Indycar-ambities komen voort uit zijn streven de triple crown te winnen, de officieuze eretitel voor wie de Indy 500, de Grand Prix van Monaco en 24 Uur van Le Mans wint. Die laatste twee races heeft Alonso al gewonnen, met de zege op Le Mans die eerder dit jaar kwam als onderdeel van zijn WEC-programma met Toyota.