De Grand Prix in het Amerikaanse Miami verschijnt op z’n vroegst in 2020 op de kalender. Dat is althans het doel, nu het niet is gelukt alles op tijd te regelen voor een race in 2019.

Dat meldt Sean Bratches, commercieel directeur van de Formule 1. “We hebben er de laatste maanden hard aan gewerkt om de Formule 1 naar Miami te brengen en goede progressie geboekt, maar het zijn complexe onderhandelingen.”

Volgens Bratches heeft het “altijd de voorkeur gehad” van de Formule 1 om in 2019 naar Miami te gaan, maar was er niet genoeg tijd meer om de fans, coureurs en teams van de best mogelijke race te garanderen.

Het op de lange baan schuiven van de race is volgens Bratches een logisch gevolg van dat streven. “We wilden geen compromissen sluiten. We willen alles omtrent deze Grand Prix gewoon zo goed mogelijk voor elkaar hebben.”

Nu de deadline voor een 2019-race is verstreken, kijkt de Formule 1 naar de langere termijn. “In overleg met de autoriteiten in Miami hebben we nu besloten pas later in de zomer alles rond te maken, met als doel in 2020 de eerste Grand Prix van Miami te houden.”

“Een jaar wachten valt immers te verkiezen boven snel iets op papier zetten en met een niet ideaal circuit zitten”, vervolgt Bratches, die zegt dat de sport als gevolg van gesprekken met de stad, omwonenden en betrokken al veranderingen aan de lay-out had gemaakt.

Bratches besluit met de boodschap dat de Formule 1 toegewijd blijft aan ‘Amerikaanse uitbreiding, met name in Miami’ en de sport nog altijd in oktober van dit jaar naar de stad komt voor een Formule 1 festival voor fans.