Robin Frijns zal zijn derde stoeltje bij Caterham niet combineren met racen in de GP2 dit seizoen. De Limburger wil zich volledig kunnen concentreren op zijn testrol.

 “Ik ga me volledig focussen op Caterham. Ik ben dus bij bijna alle races en ik zal een aantal vrije trainingen gaan rijden. Zo wil ik het team zo veel mogelijk proberen te helpen,” vertelt Frijns aan Formule 1.

Afgelopen seizoen combineerde de Nederlander zijn teststoeltje bij Sauber wél met het rijden in een andere raceklasse. Nadat het niet lukte om voor een volledig seizoen bij een GP2-team in te stappen reed Frijns uiteindelijk zes GP2-weekenden – twaalf races –  waarbij hij tijdens zijn derde race meteen een overwinning pakte.

Verschil is wel dat Frijns vorig jaar bij Sauber weinig tot geen testuren kreeg en uiteindelijk in september door het Zwitserse team aan de kant werd gezet en vervangen door Sergei Sirotkin. De verwachting is dus dat Frijns meer uren krijgt bij Caterham, dat hem afgelopen week al uittestte in Jerez. Daar bleef het helaas, door elektronicaproblemen, bij tien installatierondjes.